logo Conrad Electronic Česká republika, s.r.o.

Bezdrátové moduly pro Internet věcí

Startovací sada WunderBar pro Internet věcí společně s platformou Open-Sensor-Cloud od relayr tvoří základ pro rychlý a snadný vývoj softwaru pro Android a iOS bez nutnosti návrhu příslušného hardwaru.

Celá platforma se sestává ze softwarového balíčků SDK (Software-Development-Kit) pro iOS, Android a Node.js. Navíc jsou součástí také zkušební aplikace, dostupné ke stažení na webových stránkách výrobce.

Startovací sada obsahuje malé chytré senzory, které s řídícím počítačem komunikují bezdrátové přes Bluetooth s velmi malou spotřebou. Každý s šesti modulů disponuje kromě komunikačního rozhraní navíc baterií nebo akumulátorem. Jednotlivé mini moduly měří například intenzitu osvětlení, teplotu, vzdálenost překážky, vlhkost nebo rozpoznávají barvy.

Moduly také disponují akcelerometrem, gyroskopem a rozhraní infračerveného dálkového ovládání. Šestý modul je opatřen senzorem hluku. Speciální úchyty umožňují jednotlivé moduly navzájem pospojovat, případně celou sadu rozšířit o další a další moduly v rámci celé platformy WunderBar.

Startovací sada bezdrátových modulů WunderBar IoT (Internet of Things) obsahuje celkem šest bezdrátových modulů a jeden centrální modul. Jednotlivé moduly jsou ve skutečnosti malé chytré senzory, které s centrálním modulem komunikují bezdrátově přes Bluetooth. Bezdrátová technologie BLE (Bluetooth Low Energy) dovoluje modulům navzájem komunikovat bez propojování vodičů a s velmi nízkou spotřebou.

Moduly v sadě:

  1. Modul vybavený 4pólovým konektorem, pro libovolné připojení dalšího senzoru od Speedstudio 2 GPIOs / I2C nebo UART (3,3 - 5 V)
  2. Modul měřicí intenzitu světla
  3. Modul teploměr/vlhkoměr
  4. Akcelometr a gyroskop
  5. Detektor hluku
  6. IR vysílač

Jednotlivé moduly lze díky malé velikosti libovolně umístit - vždy však musí být v dosahu hlavní jednotky.

Technická data

Systém WunderBar je dodáván ve formě jedné desky plošných spojů obsahující všechny moduly. Jednotlivé moduly lze libovolně od hlavní desky oddělit. Každý samostatný modul je nutné napájet - ze spodní strany se nachází slot pro jednu knoflíkovou baterii.

Technologie BLE automaticky aktivuje komunikační rozhraní mezi modulem a řídící deskou.

Napájení hlavního modulu je řešeno USB portem na boční straně.

Další články k tématům - Android - bluetooth - gyroskop - internet - iOS - senzor - WunderBar

Článek Conrad Electronic Česká republika, s.r.o. ze dne středa 14. ledna 2015

Další články od Conrad Electronic Česká republika, s.r.o.