logo Conrad Electronic Česká republika, s.r.o.

Chytré termostatické hlavice šetří náklady za topení

Šetřte náklady na topení s programovatelnými termostatickými hlavicemi. Vaše radiátory pak topí na určenou teplotu v dané době. Snížení teploty v místnosti o 1 stupeň znamená snížení nákladů na topení o 6 %. Cíleným vytápěním můžete dosáhnout snížení nákladů až o 30 %.

Programovatelné termostatické hlavice jsou, vzhledem ke své jednoduchosti, nevelké počáteční investici a rychlé návratnosti, častokrát jasnou volbou při úspoře financí za vytápění. Umí rozpoznat otevřené okno a automaticky zavřou ventil topení. Další praktickou funkcí je dětská pojistka, kdy se tlačítka na hlavici mohou uzamknout.

Instalace hlavice je velmi jednoduchá - stávající klasickou termohlavici odšroubujete a na její místo našroubujete novou a pak ji naprogramujete podle svých potřeb.

Chytré vytápění

V době, kdy je vytápěná místnost opuštěná nebo spíte, hlavice sníží teplotu. Topí se chytře, a tím šetříte. Digitální termostatická hlavice tedy otevírá a zavírá ventil topení podle jejího nastavení. Je to stejné, jako byste při odchodu z bytu do práce ručně obešli radiátory a přeřadili běžnou termostatickou hlavici na nižší teplotu.

Ta digitální toto provede za Vás, takže se nemusíte bát, že zapomenete snížit teplotu. Navíc se z práce nevracíte do studeného bytu, neboť prostor se začne vytápět těsně před Vaším příchodem domů. Můžete si nastavit režim topení, který bude jiný pro pracovní dny a jiný pro víkendy.

Měření teploty v místnosti je rozdílné podle provedení termostatické hlavice. Hlavice, které jsou v sadě spolu s nástěnným bezdrátovým termostatem, dostávají povely o teplotě v místnosti z externího termostatu, kde se také teplota měří. U hlavic, které nemají externí termostat, se teplota měří přímo na hlavici, tedy v blízkosti radiátoru. Teplota v místnosti tak může být o pár stupňů nižší.

Tipy pro optimální nastavení:

Další články k tématům - teplota - termostat - vytápění

Článek Conrad Electronic Česká republika, s.r.o. ze dne pondělí 15. prosince 2014

Další články od Conrad Electronic Česká republika, s.r.o.