logo Conrad Electronic Česká republika, s.r.o.

Solární nabíječka PowerMonkey eXplorer

Špičková outdoorová nabíječka Powermonkey eXplorer poskytuje elektrickou energii pro váš telefon, PDA, PSP, iPhone, iPod nebo další digitální zařízení. Power Monkey eXplorer je komplexní solární nabíječkou a současně záložním zdrojem energie na cesty po celém světě.

Kdo z nás by neznal situaci, kdy se mu vybije mobil právě ve chvíli, když si potřebuje nutně zavolat? Nebo vám dojde baterie ve fotoaparátu, právě když chcete pořídit zajímavý snímek. V podobných situacích, kdy nemáte okamžitě k dispozici energii ze sítě, vám pomůže solární nabíječka PowerMonkey Explorer.

Solární panely jsou voděodolné a tak je můžete klidně přidělat např. na batoh a sbírat tak energii po celý den. Nabíjení je možné přímo z panelu nebo z akumulátoru, kdykoliv a kdekoliv mimo dosah elektrické sítě.

PowerMonkey EXplorer - hlavní komponenty:

Akumulátor (powerbank)

Malý pogumovaný váleček s modře podsvíceným displejem se stane vaším nepostradatelným pomocníkem. Jedná se totiž o záložní akumulátor, který si předem nabijete a v případě potřeby jím pak kdykoliv můžete dobít mobilní zařízení.

Kromě zmíněného displeje, který ukazuje stav dobití, naleznete na akumulátoru i malé kulaté tlačítko pro zapnutí displeje a stavovou LED. Dále je tu z jednoho boku konektor pro dobíjení akumulátoru a z druhého boku krátký kabel zakončený konektorem. K němu se poté připojí vhodný konektor pro nabíjení konkrétného mobilního zařízení.

Vstupní napětí je 5 V/600 mA, zatímco výstupní se pohybuje mezi 4,5 až 5 V. Maximální proud je 700 mAh. Rozměry akumulátoru jsou 90×45×38 mm a hmotnost 83 g.

Akumulátor můžete nabíjet ze sítě, USB kabelem (který připojíte k počítači) nebo pomocí solárního panelu. Pro všechny tři možnosti obsahuje balení vhodné příslušenství.

Dobití prázdného akumulátoru ze sítě trvá asi 4 hodiny, v případě dobíjení přes USB kabel počítejte s dobou kolem 6 hodin. Pokud dobíjíte solárním panelem za slunečního svitu, trvá dobíjení relativně dlouho, přibližně 18 hodin. Nejlépe je tedy dobít akumulátor předem.

Povrchová úprava je uzpůsobená pro použití v terénu. Akumulátor má pogumovaný povrch, je odolný proti stříkající vodě a snese nějaký ten náraz.

Solární panel

Solárním panelem můžete buď dobíjet akumulátor nebo přímo mobilní zařízení. Dodávané konektory lze totiž připojit nejen k akumulátoru, ale i k solárnímu panelu. Když potřebujete solární nabíječku použít, rozevřete ji a vystavíte solární panely světlu. Výstupní proud je 200 mA při napětí 5 V.

V rozklopeném stavu obsahuje solární nabíječka dvě křídla. V každým z nich je jeden fotovoltaický panel. Po sklopení obou křídel se panely schovají, čímž nehrozí jejich poškození, když solární nabíječku právě nepoužíváte.

Povrchová úprava pouzdra je opět odolná a dokonale přizpůsobená na cesty. Je tenká a lehká, takže nezabere skoro žádné místo. Rozklopenou solární nabíječku můžete připevnit na batoh a dobíjet záložní akumulátor průběžně. Hmotnost solární nabíječky je jen 83 gramů.

Konektory pro nabíjení nejrůznějších mobilních zařízení

Jelikož Powermonkey Explorer obsahuje konektory pro většinu běžných mobilních přístrojů, nebude problém dobíjet kromě mobilních telefonů, smartphonů či iPhonů ani většinu digitálních fotoaparátů, iPody či Sony PSP.

Konektory lze připojit k akumulátoru nebo přímo k solárnímu panelu.

Součástí dodávky jsou tyto konektory:

AC adaptér s vyměnitelnými pro dobíjení akumulátoru ze sítě kdekoliv na světě

Akumulátor můžete nabíjet ze sítě ve více než 150 zemích světa díky vyměnitelným vidlicím AC adaptéru. V dodávce jsou vyměnitelné vidlice pro Evropu, Spojené království, USA a Austrálii. Zdroj si dokáže poradit s napětím 100 - 240 V.

Vyrážíte-li na několikadenní dovolenou, túru nebo na výlet, pak vám solární nabíječka Power Monkey eXplorer jistě dobře poslouží.

Článek Conrad Electronic Česká republika, s.r.o. ze dne pondělí 14. listopadu 2011

Další články od Conrad Electronic Česká republika, s.r.o.