logo Československá obchodní banka, a. s.

Platební karty jsou bezpečnější než hotovost

Bezkontaktní placení je pro klienta bezpečnější - nedává kartu z ruky a k údajům na ni nemá nikdo přístup. Když hotovost klient ztratí, nikdo mu ji nenahradí. Ztracenou kartu lze jednoduše a okamžitě zablokovat!

Bezkontaktní platby si klienti ČSOB a Ery velice oblíbili. Ulehčují život a nahrazují drobnou hotovost, bezkontaktní placení je často rychlejší než lovení hotovosti po kapsách a přiložení karty je rychlejší než klasická platba kontaktní kartou se zadáním PIN.

O oblibě bezkontaktních karet svědčí i samotná čísla. Za více než dva roky klienti provedli bezkontaktní transakce v celkovém objemu 24 miliard korun. Bezkontaktní placení také umožňuje rostoucí počet bezkontaktních platebních terminálů.

Nejčastěji klienti platili kartou:

  1. v supermarketech a hypermarketech - 48 %
  2. na čerpacích stanicích - 13 %
  3. za oblečení a obuv - 7 %
  4. v drogeriích a lékárnách - 6 %

Kromě placení po České republice a okolních států naši klienti používají bezkontaktní platby v zemích jako je Gibraltar, Panama, Tchaj-wan, Gruzie, Hongkong nebo Portoriko.

Již více než dva roky mají klienti ČSOB a Ery možnost platit bezkontaktně. Dodnes banka vydala více než 1,1 milionů bezkontaktních karet, které umožňují svým držitelům platit pohodlněji, rychleji a bezpečněji.

Klienti ČSOB a Ery v loňském roce utratili platebními kartami 64 miliard korun, což je o 13 % více než v roce 2013. Počet transakcí rostl ještě rychleji, a to o pětinu na 83 milionů. Bezkontaktně pak provedli 35 milionů transakcí v celkovém objemu 19 miliard korun.

Průměrná výše transakce bezkontaktní kartou činí 625 korun, nejvyšší bezkontaktní transakce byla zaznamenána na částku téměř 300 tisíc korun.

Každoročně se také zvyšuje počet a objem plateb přes internet, které je pohodlnější a rychlejší než chození po obchodech. ČSOB i Era zabezpečují již více než tři roky platby na internetu službou 3D Secure, která klientům zajišťuje pomocí SMS hesla maximální možné zabezpečení při placení na internetu.

Další články k tématům - heslo - PIN - platby - SMS - terminál

Článek Československá obchodní banka, a. s. ze dne pátek 30. ledna 2015

Další články od Československá obchodní banka, a. s.