logo Československá obchodní banka, a. s.

SmartBanking pro rychlé a jednoduché cestovní pojištění

Klienti ČSOB a Ery si pojištění mohou sjednat snadno za pár minut přes SmartBanking. Pojistí se tak s mobilem nebo tabletem v ruce třeba až na letišti. Úhrada smlouvy se pak automaticky zaplatí z běžného účtu klienta.

Během léta logicky dochází ke sjednání většího množství cestovních smluv, a to asi dvojnásobně oproti ostatním měsícům v roce. Navíc Češi si sjednání jednorázového cestovního pojištění přes SmartBanking docela oblíbili.

"Zařizovat cestovní pojištění prostřednictvím aplikace pro chytré telefony či tablety je velice rychlé a praktické. Lidé na ní nejvíce oceňují, že nemusejí nikam chodit ani volat. Stačí jen pár dotyků na přístroji, který mají neustále u sebe, a hned jsou pojištěni. Klienti si chválí především rychlost a komfort sjednání cestovního pojištění pohodlně před cestou do zahraničí. Všechny dokumenty klient obdrží elektronicky. V kalkulaci ceny je sleva při pojištění rodiny nebo skupiny a dále 10% sleva při sjednání přes aplikaci, oproti sjednání na pobočce,“ uvádí Jan Vimr, výkonný manažer útvaru Řízení digitálních kanálů ČSOB a Ery.

Spousta Čechů ovšem řeší cestovní pojištění na poslední chvíli a někteří si jej nesjednávají vůbec, což se však nemusí vyplatit. Největší část pojistných událostí zaznamenáváme především v období letních prázdnin, kdy se lidé věnují zaslouženému odpočinku a relaxaci. Nejčastěji řešíme záněty zažívacího ústrojí, alergické reakce a poranění pohybového ústrojí. Přitom sjednání cestovního pojištění trvá jen pár minut a stojí několik desítek či stovek korun. Naopak nesjednání pojištění může člověka stát až několik stovek tisíc korun.

Pokud do zahraničí cestujete častěji a nechcete se pojišťovat před každou cestou, klienti ČSOB a Ery jistě ocení speciální nabídku, díky které si mohou sjednat roční cestovní pojištění ke kreditní kartě pro sebe a svou rodinu za polovinu. ČSOB a Era nabízí cestovní pojištění, které v sobě zahrnuje nejen pojištění léčebných výloh, ale i možnost sjednat úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu a pojištění zavazadel. Při řešení pojistných událostí v zahraničí je pojištěnému navíc k dispozici mezinárodní asistenční služba ČSOB Pojišťovna Asistence.

Cestovní pojištění přes SmartBanking je navíc platné ihned po sjednání a pojištění je možné uzavřít i na tentýž den, kdy je smlouva sjednávána. SmartBanking je tak ideálním partnerem pro cestování kdykoliv a kamkoliv. Nabízí navíc i další výhody - přes SmartBanking lze zvýšit povolený limit pro platby nebo zablokovat kartu v případě její ztráty.

Další články k tématům - telefon - tablet - SmartBanking - pojištění - Jan Vimr

Článek Československá obchodní banka, a. s. ze dne pátek 12. června 2015

Další články od Československá obchodní banka, a. s.