logo Československá obchodní banka, a. s.

Přihlášení do internetového bankovnictví snadno a rychle

ČSOB Smart klíč klientům výrazně ulehčuje přihlašování a schvalování transakcí či změny nastavení v rámci internetového bankovnictví. Aplikace funguje nejen online, ale i bez připojení k internetu.

"Více než 20000 klientů již aktivně využívá k potvrzování svých transakcí novou mobilní aplikaci ČSOB Smart klíč, kterou banka zavedla na podzim roku 2015. Převážná část (43%) je ve věku 30 až 40 let, desítky klientů využívající tuto aplikaci jsou starší 70 let. 85% uživatelů této služby je s jejím fungováním spokojeno - největší výhodu vidí v rychlosti aplikace, jednoduchosti a v odstranění povinnosti přepisování SMS kódu. ČSOB díky této službě zvyšuje pohodlí klientů, kteří zadávají platby v elektronickém bankovnictví velmi často a přepisovat SMS kódy je pro ně zatěžující," říká Jana Opršalová, výkonná manažerka segmentu Platební komfort ČSOB.

ČSOB Smart klíč - jednoduchá a rychlá aktivace

V ČSOB InternetBankingu 24 (záložka Nastavení) klient aktivuje aplikaci ČSOB Smart klíč. Také si jednoduše zvolí vlastní PIN, kterým bude potvrzovat všechny transakce v aplikaci. PIN může mít složený z čísel nebo obrázkový, přičemž většina klientů využívá PIN číselný, tak jak je zvyklá standardně. Přitom s obrázkovým PINem si klient může složit vlastní příběh a heslo je tak lépe zapamatovatelné.

ČSOB Smart klíč - jak to funguje

Když klient zadá platbu ve svém internetovém bankovnictví, objeví se tato operace automaticky v mobilní aplikaci ČSOB Smart klíč. Samotnou platbu jednoduše autorizuje zadáním PINu v aplikaci a ve svém internetovém bankovnictví okamžitě uvidí potvrzení o přijetí transakce.

ČSOB je na českém trhu první bankou, která potvrzování transakcí zadaných v internetovém bankovnictví prostřednictvím mobilní aplikace umožňuje v online režimu. V loňském roce se aplikace dostala do finále soutěže IT Produkt časopisu ComputerWorld.

ČSOB Smart klíč mohou využívat klienti s chytrými telefony či tablety s operačními systémy iOS, Android nebo Windows pro telefony, k dispozici je ke stažení zdarma v oficiálních obchodech App Store, Google Play nebo Windows Store pro telefony.

Další články k tématům - Android - autorizace - bankovnictví - Google - iOS - PIN - platby - SMS - soutěž - tablet - telefon - Jana Opršalová

Článek Československá obchodní banka, a. s. ze dne čtvrtek 16. června 2016

Další články od Československá obchodní banka, a. s.