logo Czech ICT Alliance

České ICT projekty v New Yorku

9 českých společností dobývá New York - Czech ICT Alliance ve spolupráci s vládní agenturou CzechInvest a Generálním konzulátem ČR v New Yorku uspořádala pod názvem Partnering in Innovation setkání amerických podnikatelů se zástupci českých ICT firem a projektů.

Český ICT trh představil výkonný ředitel Czech ICT Alliance Michal Zálešák. České firmy, jejichž zástupci se akce zúčastnily a mimo jiné vystoupily s krátkou prezentací vybraného projektu či služby, reprezentovaly obory jako je bezpečnost, programování, event management či správa energetických systémů.

Z americké strany se akce setkala s nemalým ohlasem - zúčastnilo se více než 100 zástupců investičních firem a distributorů. České inovativní firmy tak měly možnost představit se lidem, jejichž případný zájem by mohl významným způsobem přispět k jejich budoucímu úspěchu nejen na americkém, ale i na globálním trhu.

To, že akce splnila svůj cíl, potvrdil i jeden z účastníků - CEO aliance High Tech Park Petr Panýrek, který uvedl: "Účast na misi českých firem mě, jako zástupce technologické aliance High Tech Park, jasně přesvědčila, že české firmy mají v oblasti tvorby softwaru a systémů pro IT co nabídnout i v tak silně technologicky rozvinuté zemi, jako jsou USA.” A dodal: “Rád bych touto cestou poděkoval za kvalitně připravenou akci, na které bylo možné konfrontovat oboustranné názory na možné zapojení českých firem do IT projektů v USA."

Czech ICT Alliance v rámci expanze na americký trh chystá také setkání se zástupci nejvýznamnějšího technologického akcelerátoru TechStars. Vybrané firmy se tak zprostředkovaně budou moci dostat tam, kde uspěje vevýběru 1 společnost z tisíce. Dalším stupněm dobytí amerického trhu je mise do Sillicon valley.

"V rámci amerického trhu chystáme několik aktivit. Za nejvýznamnější považujeme spojení s TechStars, které proběhne na jaře tohoro roku a dále pak velmi významnou účast na akci XChange v srpnu. Firmy se zde mají šanci potkat se zástupci distributorů, resellerů, VADů a VARů, vždy pouze s decision makery, a dojednat si tak projední kanál právě v rámci USA", uzavírá snahu, jak pomoci českým firmám dobýt americký trh, výkonný ředitel Czech ICT Alliance, Michal Zálešák.

Akce se konala 18.4. 2012 v Bohemian National Hall v centru New Yorku.

Další články k tématům - CzechInvest - ICT - New York - Michal Zálešák - Petr Panýrek

Článek Czech ICT Alliance ze dne středa 25. dubna 2012

Další články od Czech ICT Alliance