logo Czech ICT Alliance

Czech ICT Alliance je členem Evropské aliance pro inovace

Czech ICT Alliance se stala členem European Alliance for Innovation, která je přímo podporovaná Evropskou komisí a tvoří dynamický ekosystém pro vyhledávání inovativních ICT produktů a zvyšování konkurenceschopnosti evropského trhu.

Spolupráce probíhá převážně na základě e-platofrmy a e-komunikace. Evropská aliance pro inovace pořádá řadu vyznaných akcí a spojuje odborníky napříč všemi sektory: akademickou sféru, zájmové organizace a podnikatelskou sféru.

O inovačních aktivitách Czech ICT Alliance se dozvídají i zahraniční subjekty. Letošní prestižní cenu Seal of Excellence, udělovanou tradičně na veletrhu CeBIT, získali ve stříbrné kategorii pro inovativní produkty hned dvě české společnosti podporované Czech ICT Alliancí: Cígler Software a Invea-Tech.

Další úspěch na poli mezinárodních inovací získala společnost GINA Software, kterou Czech ICT Alliance podporuje v rámci projektu Nápad 2 Startup. Díky podpoře firma vyvinula mobilní aplikace v projektu KdeTěMám, za který získala cenu v soutěži Tvoje firma, tvoje šance na úspěch pořádané společností Microsoft.

Boris Procházka, zakladatel firmy GINA Software spolupráci s Czech ICT Alliancí komentoval: "Díky projektu Nápad 2 Start-up jsme se mohli zaměřit čistě na rozvoj naší obchodní myšlenky a nemuseli jsme se zabývat financováním projektu."

Působnost Czech ICT Alliance díky spolupráci s European Alliance for Innovation posílila i na evropské půdě. Díky členství získá možnost vyjadřovat se i k připravovaným evropským politikám v oblasti ICT.

Další články k tématům - CeBIT - ICT - EK - platofrma - Boris Procházka

Článek Czech ICT Alliance ze dne pátek 6. dubna 2012

Další články od Czech ICT Alliance