logo Czech ICT Alliance

Intel Business Challenge Europe 2012: celoevropská soutěž pro mladé studeny i začínající podnikatele

Czech ICT Alliance se stala regionálním partnerem pro Českou republiku v rámci celoevropské soutěže "Intel Business Challenge Europe 2012", která je součástí světové soutěže určené nadaným studentům či mladým začínajícím podnikatelům a jejich nápadům.

Vítězové kola, které proběhne v rámci EU, získají hotovost v celkové výši 50 tis. dolarů a postupují dále do celosvětového kola (všechny náklady na účast na světové úrovni jsou hrazeny).

Dále první tři projekty získají pobyt v Silicon Valley a profesionální mentoring a koučing ke svému podnikatelskému plánu. Celkoví vítězové získávají 100000 dolarů a podporu Intelu v rozvoji jejich podnikání.

Soutěžit mohou studenti na všech úrovních (bakalář, magistr/inženýr, doktorand) nebo mladí lidé, kteří splňují podmínku, že od doby ukončení jejich studia neuplynulo více jak 4 roky (bakalářské či magisterské studium) a jsou ve věkové kategorii18 - 34 let. Hlásit se mohou jak jednotlivci, tak skupiny, tj. týmy. 

Mladí podnikatelé pak musí splňovat podmínku, že současně nebudou čerpat prostředky z fondů rozvojového a rizikového kapitálu. Celková výše projektu nesmí překročit 250000 dolarů, cca necelých 5 mil. Kč.

Zájemci z ČR se mohou hlásit na info@czechict.cz, zástupci Czech ICT Alliance pomohou s vyplněním přihlášky na intelchallenge.eu. Czech ICT Alliance je partnerem soutěže v rámci českého kola spolu se společností Intel. Zájemcům nabízí pomoc a propagaci v rámci soutěže - zejména při přihlášení a prezentaci záměrů účastníků.

"Podpora inovací a mladých mozků je klíčová pro růst celé ekonomiky a konkurenceschopnosti v rámci naší republiky. Mladí lidé mají dnes široké možnosti nejen jak začít podnikat, ale také proniknout na zahraniční trhy. Soutěže, kde mohou získat financování a zpětnou vazbu, považuje Czech ICT Alliance za výborný start pro vznik mezinárodně uznávané společnosti. Podpora mladých inovativních lidí je jedním z pilířů našich aktivit. V minulém roce jsme na tyto účely vynaložili, 1,5 mil. Kč", říká výkonný ředitel Czech ICT Alliance, Michal Zálešák.

Další články k tématům - ICT - inovace - konkurence - soutěž - student - Michal Zálešák

Článek Czech ICT Alliance ze dne čtvrtek 5. dubna 2012

Další články od Czech ICT Alliance