logo Czech ICT Alliance

Prague Startup Market v Pražské tržnici

Prague Startup Centre, jehož provozovatelem je Czech ICT Alliance, otevírá již druhou pobočku - tentokrát v Pražské Holešovické tržnici. Představuje zde top technologické startupy z Izraele a přináší IoT projektům nové partnery, zákazníky i investory.

Po roce a půl fungování se Prague Startup Centre etablovalo mezi hlavní hráče, kteří podporují startupy v České republice. Celkem se zde konalo 230 akcí (40 vlastních) s účastí kolem 8000 osob. Sídle v Paláci Adria prošlo na 43 startupů, mnoho z nich velmi úspěšně. Do 7 zde sídlících startupů přiteklo od investorů na 100 mil. Kč.

Nejvyšší investicí se může pochlubit Spaceti (28 mil. Kč), nejvyšší valuací (ocenění firmy reálnou investicí) zase BattSwap (300 mil. Kč).

"Jsem ráda, že se Prague Startup Centre tak skvěle osvědčilo a inkubuje se v něm spoustu zajímavých projektů. Některé z nich už získaly investice a to pro nás znamená, že cesta, kterou jsme se vydali, je správná. Startupovou scénu podporujeme dlouhodobě a budeme tak činit i nadále. Věřím, že i Prague Startup Market bude minimálně stejně úspěšný a hlavně, že o českých startupech bude stále více slyšet nejen doma, ale i ve světě," říká Adriana Krnáčová, primátorka hl. m. Prahy.

Cílem Prague Startup Centre je pomáhat začínajícím inovativním podnikatelům, propojovat je s vhodnými investory a partnery a nastartovat jejich mezinárodní růst. Provozovatelem je Czech ICT Alliance.

K základním službám patří:

První inteligentní židle v ČR sama dělá statistiky z konferencí

Konferenční prostor Prague Startup Market bude také plný inovací. Základem je technologie tzv. inteligentních židlí, kterou dodává úspěšný startup Spaceti (z Prague Startup Centre).

Díky nim budou vědět organizátoři akcí do velikosti 150 návštěvníků, v jaké části účastníci přicházejí či naopak odcházejí - a dostanou kompletní statistiku průběhu celé akce.

"Máme radost, že jsme součástí dalšího kroku digitalizace kanceláří a budov v České republice. Naše IoT technologie pomůže organizátorům akcí v Prague Startup Marketu, ale také firmám obecně získat data a zpětnou vazbu, která jsou důležitá při rozhodování," dodává Ondřej Plevka, který vede technický tým ve Spaceti.

Nabídka Prague Startup Market pro startupy

Prague Startup Market nabídne začínajícím startupům kromě cenově dostupných kanceláří od velikosti 10 m2 ještě dílnu, IoT lab, hardware od partnerů a výstavku inovací. A možnost pořádat akce v sále pro 150 osob. Jedním z prioritních témat nového prostoru bude právě IoT a Smart City.

"Jsem nadšen, že existuje místo, kde se kombinují nejnovější světové technologie s umem, inovativností a elánem českých startupů. Slibujeme se od něj mnoho řešení v oblastech SmartCity, eHealth, Industry 4.0 a eAgro. Na Prague Startup Centre jsou již nyní navázáni investoři a mentoři, kteří právě IoT projekty chtějí podporovat," shrnuje spolupráci Pavel Sodomka, šéf české pobočky sítě Sigfox.

Podpora zavádění inovací v Praze

Prague Startup Centre je aktivním hybatelem inovací v hlavním městě:

Článek Czech ICT Alliance ze dne pátek 13. října 2017

Další články od Czech ICT Alliance