logo Czech-Server.cz

Když server, tak repasovaný aneb 4 důvody, proč je rozumnou volbou i pro vás

Pokud jste nepřesedlali na cloud a je pro vás praktičtější vlastní hardware, mohlo by vás zajímat, jak při nákupu nových serverů výrazně ušetřit. Poohlédněte se po nich v bazaru. Repasovaná technika je pro naprostou většinu uživatelů naprosto vyhovující, její cena vás ovšem příjemně překvapí.

Za málo peněz dostanete spoustu muziky a žádné háčky v tom nehledejte. Seznamte se s hlavními výhodami repasovaných serverů a udělejte si vlastní názor.

1. Dostatečně vysoký výkon

Nedostanete za své peníze staré krámy, jejichž parametry na provoz náročnějších aplikací nestačí? Záleží, jakou konfiguraci zvolíte. Prodej serverů probíhá formou tzv. barebonů, což jsou platformy se základními komponenty.

Kapacitu paměti, pevný disk a ostatní položky vyberete podle svého uvážení, respektive reálných potřeb.

2. Velmi nízké ceny

Pořízení většího počtu serverů znamená pro firemní cashflow velkou zátěž, bazar serverů z vás ale kůži nesedře. Repasovaný hardware je mnohem levnější než nový.

V konečném součtu ušetříte desítky i stovky tisíc korun.

3. Bezkonkurenční návratnost investice

Díky tomu, že ušetříte při nákupu serverů, můžete finanční prostředky využít i jinak. ROI (return of investment) je v případě repasovaných serverů vynikající a bezesporu jde jeden z hlavních důvodů, proč objem prodeje starší výpočetní techniky rok od roku roste.

4. Vysoká míra spolehlivosti

Nestane se vám, že vás repasované servery zradí ve chvíli, kdy to budete potřebovat ze všeho nejméně? Možné je všechno, službu může vypovědět i zbrusu nový hardware. Spolehlivost repasované techniky je však na velmi vysoké úrovni - před opětovným uvedením do prodeje prochází důslednou kontrolou.

Navíc jde o špičkové modely, obvykle populární servery Lenovo / IBM, HP či Dell. Nejlepší léta mají teprve před sebou!

Další články k tématům - barebone - bazar - cloud - investice - repasovaný server - úspory

Článek Czech-Server.cz ze dne úterý 31. prosince 2019

Další články od Czech-Server.cz

Výhodný serverhousing v datacentru DC6

Když server, tak repasovaný aneb 4 důvody, proč je rozumnou volbou i pro vás