logo Daktela s.r.o.

Kompletní komunikace pro velké korporace i malé firmy

Flexibilní řešení společnosti Daktela je určeno pro zákaznickou podporu a kontaktní centra - poskytuje sjednocenou komunikaci jak pro velké korporace, tak jakoukoliv malou firmu, která chce mít péči o zákazníka pod kontrolou.

Sjednocením veškeré komunikace od telefonních hovorů zákaznického centra, e-mailů, SMS zpráv a webových chatů až po možnost zahrnutí komunikace přes sociální sítě - např. přes Facebook Messenger nebo WhatsApp, do jednoho celku tak představuje základní krok k budoucí investici. Tím je monitorování a vyhodnocování úspěšnosti a efektivnosti komunikace se zákazníkem.

Díky kompletní historii komunikace se zákazníky se operátoři a operátorky dokáží téměř okamžitě zorientovat a rychle seznámit s daným požadavkem klienta, což výrazně zvyšuje efektivitu komunikace a současně dlouhodobě snižuje náklady.

Na míru GasNetu i jakoukoliv jinou společnost

Společnost Daktela se postarala o plnohodnotné centrum zákaznické podpory pro 2,3 milionu zákazníků společnosti GasNet - největší plynárenskou distribuční společností v České republice. Systém umožňuje kompletní customizaci pomocí modulů a širokých možností konfigurace - inovativní řešení se zcela přizpůsobilo interním procesům firmy.

Tým Daktela zajistil kompletní dodávku projektu na klíč, včetně služeb systémové integrace. Projekt zahrnoval vytvoření cílového konceptu (business blueprint), přípravu datové infrastruktury, celkové nastavení systému a integrací, testování, migraci ze stávajícího řešení, nasazení do provozu a post-implementační podporu.

"U implementace v GasNetu bylo nutné splnit přísná kritéria bezpečnosti a vysoké dostupnosti řešení. Projektový tým GasNet vyžadoval vysokou kvalitu formálních i věcných výstupů projektu včetně detailního testování. Výsledkem ale byla jistota, že je vše opravdu správně nastaveno a odkontrolováno, a při startu v ostrém provozu jsme pak nemuseli řešit žádný nečekaný problém. Nasazení proběhlo bez jakéhokoliv přerušení služeb GasNet pro jeho zákazníky," říká Richard Baar, CEO a zakladatel společnosti Daktela.

Plná integrace se systémem SAP zajišťuje jednotné využití báze klientů společnosti a bezešvé propojení front-office a back-office procesů společnosti.

Daktela pokryla komunikační potřeby i dalších útvarů GasNet, které zajišťují podporu pro zákazníky - reklamační oddělení, vymáhání pohledávek a odbor komplexních požadavků.

Tyto útvary dnes díky Daktele vidí společnou historii komunikace se zákazníky, mohou si efektivně předávat komunikační úkoly vůči zákazníkům a sdílet navzájem svoji kapacitu.

Nasazení Daktely pro HR a IT Helpdesk zase výrazně přispívá k zajištění vysoké úrovně a efektivity interních služeb pro zaměstnance společnosti.

I přes velký rozsah přizpůsobení slibuje architektura systému Daktela pravidelné aktualizace a upgrady systému, a to bez dodatečných nákladů.

Projekt propojil klasický waterfall přístup s prvky agilního řízení, což je v korporátním prostředí novinka. Zařazení agilní fáze finetuningu výrazně pomohlo donastavit všechny detaily pro uživatele jednotlivých útvarů k jejich plné spokojenosti.

Daktela dlouhodobě zastřešuje zákaznickou podporu pro více jak 800 svých klientů, mezi něž patří například firmy jako Rohlik, Notino nebo Mall.

Článek Daktela s.r.o. ze dne čtvrtek 25. března 2021

Další články od Daktela s.r.o.

Nabídka zaměstnání