logo DATASYS s.r.o.

Andrea Koudelová v čele Zdravotnické divize DATASYS

DATASYS oznámil rozšíření společnosti o Zdravotnickou divizi. Do jejího čela nastupuje Andrea Koudelová, která bude zodpovědná za její řízení a Svetlana Drábková. Ta na pozici konzultanta pro oblast zdravotnictví využije své dlouholeté zkušenosti z vývoje IS a personálního managementu ve zdravotnictví.

Zdravotnická divize bude kromě vlastního informačního systému pro zdravotnictví nabízet konzultace v oblasti modernizace procesů, sledování využití lidských zdrojů, integrace informačních systémů, bezpečnosti, výstavby datacenter nebo identifikačních systémů RFID.

"Jedno ze specifik zdravotnictví je, že pracuje s citlivými informacemi. Únik dat o pacientech je přitom obrovskou hrozbou. Jednou z mnoha možností, jak se citlivé informace mohou dostat do neuprávněných rukou, je ztráta obyčejného USB flash disku. Pro tyto případy nabízíme, a to nejen zdravotnickým zařízením, špičkový a v současné době nejkomplexněji zabezpečený USB flash disk IronKey S200," říká Iva Herlesová, obchodní a marketingová ředitelka společnosti DATASYS. "Nejnovějším přírůstkem v nabídce DATASYSu je informační systém pro zdravotnictví, který je unikátní tím, že řeší potřeby jak velkých nemocnic, tak i ambulatních ordinací. Jsem ráda, že do našeho týmu přibyly dvě tak zkušené a skvělé osobnosti jako je Andrea Koudelová a Svetlana Drábková."

Andrea Koudelová

IT oblasti se věnuje již více než patnáct let. Po studiu všeobecného lékařství na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze pracovala rok a půl na neurochirurgii v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Její kariéra však brzy získala i další rozměr, když jedenáct let působila ve společnosti ICZ, nejprve na pozici konzultanta a později ve vedení zdravotnické divize, kde měla na starosti i řízení mezinárodní spolupráce při vývoji klinického zdravotnického systému. Pracovala v rámci projektu vývoje klasifikačního systému DRG pro Ministerstvo zdravotnictví ČR. Před příchodem do DATASYSu čtyři roky zastávala pozici Key Account Manager pro zdravotnictví ve společnosti IBM. V roce 1998 získala atestaci v oboru chirurgie. Andrea Koudelová má dvě děti a mezi její největší záliby patří cestování, sportovní střelba a ve volných chvílích ráda maluje.

Svetlana Drábková

Vystudovala Fakultu elektrotechniky na VUT v Brně, specializaci elektronické počítače. Zpočátku působila v oblasti personální a mzdové. Po mateřské dovolené pracovala čtyři roky jako produktový specialista ve společnost ICZ, kde v rámci projektu “On Duty” - programu pro personální management nemocnic - zodpovídala za přizpůsobení programu pro českou legislativu. Podílela se i na vývoji manažerského informačního systému pro nemocnice, zejména v oblasti personalistiky. Do DATASYSu přišla ze společnosti IBM, kde působila tři a půl roku jako konzultant pro oblast zdravotnictví. Zde pracovala např. na analýze klinických procesů, návrhu jejich optimalizace a IT podpory či na stanovení metodiky pro sledování využití lidských zdrojů v nemocnicích. Má čtyři děti a mezi její oblíbené činnosti patří vaření, historie nebo cestování.

Článek DATASYS s.r.o. ze dne čtvrtek 9. září 2010

Další články od DATASYS s.r.o.