logo DATASYS s.r.o.

Ocenění Vizionář 2016 pro chatovacího robota od DATASYS

Chatbot od společnosti DATASYS vybrala odborná porota sdružení CzechInno, které v soutěži Vizionáři oceňuje nejzajímavější inovativní počiny v českém podnikání s významným společenským, technologickým či ekonomickým přínosem.

"Soutěž Vizionář se zaměřuje na úspěšné projekty, které se již osvědčily v praxi, což je přesně případ našeho Chatbotu. Náš nástroj šetří firmám lidskou kapacitu na zodpovídání stále se opakujících problémů a lidé se pak mohou věnovat něčemu produktivnějšímu. Chatbot od DATASYSu již využívá například helpdesk společnosti Dell, která je vyhlášená důrazem na kvalitu své zákaznické podpory. V současnosti DATASYS s firmou Keboola vyvíjí bota pro usnadnění napojování datových zdrojů do cloudové platformy Keboola Connection," říká Martin Novák, manažer marketingu a rozvoje obchodních příležitostí firmy DATASYS.

Chatboti dokáží on-line komunikovat se zákazníkem a následně vyřizovat jeho požadavky. Ať se jedná o nápovědu, objednávku, či hlášení poruchy zařízení. Zásadním přínosem chatbotů je absence živého operátora a následná úspora nákladů. 

Chatboti se stávají celosvětovým trendem. Letos v červnu například oznámila společnost Facebook, že více než 10000 vývojářů již pracuje na chatovacích robotech na platformě této největší světové sociální sítě.

Projekt Vizionáři 2016 se uskutečňuje pod záštitou místopředsedy vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavla Bělobrádka, ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Valachové.

Sdružení CzechInno

CzechInno je neziskovým zájmovým sdružením právnických osob založeným k podpoře českého inovačního podnikání a držitelem ocenění za excelenci v podpoře podnikání v ČR a unikátní systém podpory inovací uděleného v rámci Eastern European Elite Business Awards 2016. Je již tradičním vyhlašovatelem a organizátorem soutěže Vizionáři, jejímž cílem je každoročně oceňovat inovativní počiny v českém podnikání, organizátorem přehlídky kontaktů a informací pro export s názvem Festival Exportu CZ a projektu Smart Business Festival s podtitulem Festival chytrého podnikání.

V roce 2017 realizuje sérii regionálních akcí zaměřených na propagaci pokročilé digitalizace v podnikání pod názvem Kyberneticka revoluce.cz s podtitulem Průmysl 4.0 v praxi.

Článek DATASYS s.r.o. ze dne středa 14. prosince 2016

Další články od DATASYS s.r.o.