logo DATASYS s.r.o.

IronKey a Form Filler: bezpečná elektronická kancelář na libovolném počítači

Společnosti DATASYS a Software602 představují řešení pro zřízení bezpečné elektronické kanceláře na libovolném počítači - bez nutnosti instalace žádného dalšího SW. Na použitém počítači nezůstávají žádné informace o činnosti uživatele.

Z internetové kavárny bylo doposud možné zprávy z datových schránek pouze číst, nyní je můžete i vytvářet a odesílat, a to naprosto bezpečně. Jediné co je k tomu potřeba je zabezpečený USB flash disk s nainstalovanou přenositelnou verzí prohlížeče formulářů. Z druhého konce světa je tak možné vyřizovat zprávy prostřednictvím datové schránky, podávat daňová přiznání nebo třeba schvalovat elektronické faktury ve formátu PDF či ISDOC.

Bezpečná elektronická kancelář zahrnuje :

Uživatel si může tento balíček doplnit o zaručený elektronický podpis. Takto vybaven je schopen si v kterémkoliv počítači otevřít bezpečnou elektronickou kancelář, ve které vyplňuje formuláře, provádí změny v dokumentech, připojuje elektronický podpis a prostřednictvím služby SecuStamp i elektronické časové razítko (pokud má přístup k internetu), obsluhuje datovou schránku apod. Přenosné médium slouží jako elektronický šanon, na kterém uživatel uchovává datové zprávy a další důležité dokumenty, ale také veškerá uživatelská nastavení.

Bezpečnou elektronickou kancelář mohou s výhodou využít nejen lidé na cestách, ale také zaměstnanci firem, které si uvědomují význam ochrany důležitých informací. K jejímu vytvoření stačí běžná uživatelská práva. V počítači, na kterém se pracuje, přitom nezůstávají žádné stopy (cookies, historie, hesla, atd.).

"Neznám firmu, ve které by se neztratil notebook. Pokud není zabezpečený, což vetšina notebooků není, může to být velký problém. Určitě si každý na nějakou kauzu spojenou se ztrátou notebooku vzpomene. Přitom existuje velmi jednoduché a velmi levné řešení: pořídit zaměstnancům zabezpečený USB flash disk, na kterém budou uchovávat veškerá potřebná data, ke kterým se nikdo cizí nemá šanci dostat," uvedla Iva Herlesová, ředitelka společnosti DATASYS.

Člen představenstva Software602 Pavel Nemrava doplnil: "IronKey s Form Fillerem zvyšuje nejen bezpečnost, ale i pohodlí. Pokud by mne zastihla urgentní pracovní záležitost na dovolené, kde bych s sebou neměl notebook, mohl bych nejdůležitější věci vyřídit z internetové kavárny - podívat se do datové schránky, autorizovat dokument nebo třeba schválit fakturu k proplacení."

IronKey S200 s 256-bitovým AES šifrováním a autodestrukčními obvody je nejlépe softwarově i fyzicky zabezpečený USB flash disk současnosti. IronKey S200 je spolehlivým řešením pro všechny, kteří chtějí mít jistotu, že i při ztrátě nebo odcizení budou jejich data v bezpečí. Jeho systém brání jakémukoli zneužití hrubou silou nebo softwarem.

Pevné voděodolné tělo vydrží i extrémní tlak a obranné funkce jsou schopné detekovat i pokusy o neoprávněnou manipulaci. Speciálně vyvinutý USB flash disk slouží k ukládání a práci s citlivými nebo utajovanými informacemi a má bezpečnostní certifikaci FIPS 140-2 třetí úrovně (Federal Information Processing Standard U.S.A. - Security Level 3).

Přenositelné aplikace jsou programy, které není nutné instalovat, takže je možné je využít i na počítačích, kde není dovoleno instalovat nové programy. Stačí, aby uživatel připojil flash disk nebo jiné přenosné paměťové médium, na kterém má software včetně svých osobních nastavení a může okamžitě začít pracovat. Využívá výpočetní kapacitu počítače, ale veškerá data a soubory se ukládají na přenosné paměťové zařízení.

Software602 Form Filler 4 je nejnovější verze nejrozšířenějšího formulářového prohlížeče na českém trhu. Slouží k vyplňování formulářů (nápověda, import, vytváření dokumentů, podepisování, razítko atd.) Pracují s ním statisíce lidí, kteří jej využívají k vytváření dokumentů, řešení životních situací s místními úřady, podávání daňových přiznání, přístupu do datové schránky a dalším záležitostem. V mnoha podnicích a úřadech je klíčovou součástí řešení pro vytváření, oběh a archivaci důvěryhodných elektronických dokumentů.

Další články k tématům - flash - Form Filler - ironkey - ISDOC - notebook - S200 - Iva Herlesová - Pavel Nemrava

Článek DATASYS s.r.o. ze dne pondělí 28. února 2011

Další články od DATASYS s.r.o.