logo DATASYS s.r.o.

Geoseismická čidla mohou pomáhat s ostrahou hranic EU

Senzory dokáží detekovat projíždějící automobil ve vzdálenosti 20 a více metrů, pohyb osob pak od 5 do 50 metrů od čidla v závislosti na druhu podloží. Technologie se hodí do lesního terénu nebo cest kolem objektů.

Zabezpečení evropských hranic pomocí geoseismických čidel otestuje v rámci pilotního projektu společnost DATASYS. Chce tak přispět k posílení bezpečnosti zemí EU. Společnost pro své řešení monitoringu osob nebo vozidel v určitém prostoru používá senzory, které dokáží zaregistrovat pohyb na základě otřesů podloží. Získaná data se prostřednictvím bezdrátové datové sítě Sigfox shromažďují v cloudu a následně vyhodnocují na platformě MS Azure.

Řešení dokáže data nejen zálohovat, ale i jejich prostřednictvím predikovat možná bezpečnostní rizika. Levně a efektivně tak umožňuje online zabezpečení oblasti a její sledování na dálku.

Systém také dokáže autorizovat osoby pomocí trackerů na bázi Sigfox, GPS nebo mobilního telefonu. Lze tak kontrolovat cílovou oblast a operačně řešit její pokrytí terénními pracovníky.

DATASYS toto řešení vyvinul jako alternativu k drahým a pomalým čidlům pohybu, jejichž životnost je navíc podstatně nižší. Geoseismické senzory mají výdrž baterií delší než jeden rok.

Síť Sigfox je využívána primárně pro tzv. internet věcí (IoT). Česká Republika by měla být kompletně pokrytá do konce roku 2016.

Další články k tématům - automobil - bezpečnost - cloud - čidlo - GPS - hranice - IoT - monitoring - ostraha - senzor - Sigfox - tracker

Článek DATASYS s.r.o. ze dne pátek 23. září 2016

Další články od DATASYS s.r.o.