logo DIGI TRADE, s.r.o.

Ptáček velkoobchod komunikuje s orgány veřejné správy pomocí SharePoint

Případová studie : Společnost PTÁČEK - velkoobchod, a.s. si pro řešení problematiky datových schránek vybralo miniAplikaci Datové schránky SharePoint.

Výchozí situace

Oddělení informatiky dostalo za úkol připravit řešení pro zpracování datových zpráv.

Zadání bylo následující :

Technické řešení

Jako nejvýhodnější řešení byla vybrána miniAplikace Datové schránky SharePoint společnosti DIGI TRADE. Prostředí Windows SharePoint Services (WSS) bude zároveň využíváno jako základ pro řešení dalších procesů. WSS je součástí Microsoft Windows Server, data jsou ukládána v systému Microsoft SQL Server.

Nasazená miniAplikace Datové schránky SharePoint zajišťuje :

"Již před časem jsme zvažovali využití portálu pro týmovou spolupráci a Datové schránky vlastně portálový projekt urychlily. Z hlediska využití stávající infrastruktury se jevilo nejvýhodnější řešení nad MS Windows SharePoint Services, zejména pro flexibilitu a licenční nenáročnost. Další výhodou je dostupnost různých miniAplikací nabízených pro tento portál. Po vzniku intranetu nyní zvažujeme nasazení Miniaplikací eDovolená a eSměrnice a řešení budeme dále rozvíjet.," Michal Hudák, Manager IT.

Průběh nasazení

Před vlastním nasazením miniAplikace Datové schránky bylo připraveno portálové prostředí Windows SharePoint Services. Následně byl nakonfigurován konektor zajišťující spojení s datovými schránkami a ukládající přijaté a odeslané datové zprávy do příslušných knihoven. Dalším krokem bylo vytvoření seznamu uživatelů a nastavení přístupových práv. Posledním krokem bylo nastavení notifikací o příchozích datových zprávách příslušným osobám, ať už statutárním zástupcům nebo pověřeným osobám.

Díky použití standardních a pro uživatele komfortních technologií Microsoft byl průběh implementace jednoduchý a uživatelé byli schopni s řešením pracovat již po krátkém zaškolení.

V současné době je řešení Datové schránky SharePoint ve společnosti PTÁČEK - velkoobchod, a.s. provozováno v rutinním provozu. Zvolená platforma umožňuje zlepšovat týmovou spolupráci a obecně lepší vytěžování již zakoupených technologií.

Přínosy

elektronické dokumenty dostává společnost pod svou kontrolu a do svého informačního systému všechny zprávy se bezpečně soustředí na jednom místě rychlá návratnost vložených investic, neboť není nutné zajišťovat dlouhodobé schraňování datových zpráv v trezoru České pošty, což je při větším počtu datových schránek již nezanedbatelný náklad všechny společnosti využívají jednu implementaci, tedy se opět ušetří, tentokrát na provozních nákladech.

Nasazením miniAplikace Datové schránky SharePoint získala společnost PTÁČEK - velkoobchod, a.s. uživatelsky příjemný nástroj pro práci s datovými zprávami a zároveň komfortní prostředí pro týmovou spolupráci.

Společnost PTÁČEK - velkoobchod, a.s., založená v roce 1992, patří mezi největší velkoobchody v oblasti TOPENÍ - PLYN - VODA - INŽENÝRSKÉ SÍTĚ - SANITA v České republice a na Slovensku. Společnost má hlavní sídlo v Brně - Modřicích a svůj sortiment a služby nabízí zákazníkům ve stále se rozšiřující síti poboček. Tato síť, pokrývající celou republiku, garantuje zákazníkům stejné nákupní podmínky a plný sortiment při nákupu v kterékoli z nich. Součástí obchodní sítě jsou i samoobslužné prodejny, tzv. instalatércentra, umožňující rychlé a operativní vyřízení zejména drobnějších zakázek. Na slovenském trhu působí společnost pod názvem PTÁČEK - veľkoobchod, a.s.

Článek DIGI TRADE, s.r.o. ze dne středa 10. února 2010

Další články od DIGI TRADE, s.r.o.

PDF Signer, první DIGI Plugin pro Lotus Notes

Datové schránky BOSS pro Czech Property Investments

Ptáček velkoobchod komunikuje s orgány veřejné správy pomocí SharePoint