logo DigiMates.cz s.r.o.

Top platy mezi IT obory jsou v segmentu software a telco

Po důkladném vyhodnocení dat respondentů průzkumu a ve spolupráci s datovými analytiky, sociologem i odborníky na Project Management, představuje Projectman.cz závěry studie, která vykresluje obraz o typických personách, přístupech a situacích.

Kdo jsou projektoví manažeři? V jaké míře jsou v projektovém řízení zastoupeny ženy? Ovlivňují benefity a výše odměny spokojenost zaměstnanců? Jak roste velikost týmu a rozpočty projektů s množstvím nasbíraných zkušeností? Je výhodnější být kontraktorem nebo zaměstnancem?

"Náš průzkum potvrzuje, že žen je v projektovém řízení opravdu málo, což je velká škoda a nižší odměny pro ženy tomu samozřejmě nepomáhají. Týmy s větším množstvím žen přitom produkují pestřejší nápady, prokázána je i zvýšená kolektivní inteligence celého týmu, a zlepší komunikace. Překvapivá je také malá spokojenost se současným platem - u zaměstnanců 14% a u kontraktorů 21%. Zaměstnanci, kteří se pohybují v okolí nižší hranice platového rozpětí, si přejí vyšší odměny. Ti, co mají nad 70000 Kč, už jsou se svou současnou odměnou výrazně více spokojeni. Avšak v případě, že chtějí vyšší plat, očekávají oproti aktuálnímu příjmu více než 10000 Kč. Nejvíce spokojení byli respondenti pohybující se s příjmem v intervalu 70 - 100000 Kč," říká Pavel Šmejkal, který průzkum portálu Projectman.cz vedl.

Jak se potkávají výsledky průzkum se zkušenostmi personalistů? "Zkušení projektoví manažeři, kteří se pohybují v segmentech IT, finance nebo telco, obvykle mají platy pohybující se kolem 80 tisíc Kč hrubého, tedy ještě trochu více," říká Petr Janiš z head-hunterské agentury DigiMates.cz, s.r.o., která se na IT manažery specializuje.

Nejdůležitější poznatky z průzkumu:

Další články k tématům - analýza - benefit - kontraktor - platy - průzkum - studie - zaměstnanci - Petr Janiš - Pavel Šmejkal

Článek DigiMates.cz s.r.o. ze dne čtvrtek 20. října 2016

Další články od DigiMates.cz s.r.o.