logo Dimension Data Czech Republic a.s.

Cisco a TANDBERG přináší novou éru podnikové spolupráce

Nabídka Cisco na odkoupení norské společnosti TANDBERG za 3,4 miliardy amerických dolarů byla dokončena. Znamená vstup do nové éry podnikové spolupráce a urychlí přijetí vizuální komunikace v celosvětovém měřítku.

Ettienne Reinecke, CTO ze společnosti Dimension Data, která je globálním poskytovatelem IT řešení a služeb, říká, že uvedené spojení je přínosem pro organizace, které hledají rychlejší růst a vyšší produktivitu prostřednictvím video komunikace.

"Z této transakce jsme velmi potěšeni, jelikož jsme předním globálním partnerem obou společností Cisco i TANDBERG a disponujeme více certifikáty a zkušenostmi z integrací těchto technologií než jakákoli jiná organizace. Komplexní portfolio těchto dvou společností podporované silným marketingem společnosti Cisco znamená, že nyní můžeme oslovit širší spektrum zákazníků s jejich vizuálními potřebami a obchodními cíli," uvádí E. Reinecke.

Reinecke říká, že společnost Dimension Data spolupracuje se společností TANDBERG při dodávkách řešení pro spolupráci, které zahrnují integraci a propojení s Microsoft OCS. Skupina Dimension Data také realizuje projekty i s řešením Collaboration Suite firmy Cisco. Pevně věří, že jejich partnerství urychlí rostoucí trend přechodu od základní hlasové komunikace k multimediální a video komunikaci, která přináší zcela nové zážitky.

"V našich zkušenostech s těmito projekty jsme nesrovnatelní. To nám dává silnou pozici pro poskytování nejobsáhlejší sady řešení pro sjednocenou komunikaci a podnikovou spolupráci na světě. Trh s řešeními pro podnikovou spolupráci se nyní rychle rozvíjí a jeho objem celosvětově činí již 34 bilionů dolarů. Se sítí jako zprostředkovatelem a videem jako obsahem, se mohou IT oddělení těšit na širší spektrum možností, které jim pomůže efektivně dosáhnout jejich obchodních cílů, stejně tak i bezproblémové integrace infrastruktury." říká E. Reinecke.

Součástí transakce je otevření protokolu TIP (Telepresence Interoperability Protocol) používaného pro komunikaci mezi produkty Cisco TelePresence a videokonferenčními výrobky třetích stran. Reinecke věří, že Cisco a TANDBERG vytvoří a podpoří nové standardy pro použití v každé organizaci a následně připraví cestu pro nové obchodní modely na trhu podnikové spolupráce.

"Toto partnerství je dobré pro Dimension Data a zejména pro naše klienty. Společnost Dimension Data sama používá videokonferencí ke snížení cestovních nákladů. Jen v roce 2009 klesly cestovní náklady našeho vedení o 20%, aniž by se snížil důležitý kontakt tváří v tvář, který je nezbytný pro úspěšné vedení," říká E. Reinecke.

"V loňském roce jsme zaznamenali silný růst poptávky na videokonferenční řešení a vzhledem k uvedeným úsporám na cestovních nákladech tento zájem sílí i v letošním roce," říká Jindřich Rädisch, Country Manager ze společnosti Dimension Data Czech Republic. "Pro klienty je to rozhodně dobrá zpráva, spojení dvou hlavních výrobců jim poskytuje dlouhodobější jistotu a odstraní vzájemné konflikty. Také to usnadní interoperabilitu a integraci různých komunikačních systémů a umožní nasazení více komunikačních kanálů. Hladce integrovaný hlas, data a video jsou cíle každé společnosti," dodává J. Rädisch.

"Podle analytické zprávy společnosti Cisco - Visual Networking Index Forecast and Methodology 2008-2013 - bude do roku 2013 až 90 % veškerého spotřebitelského provozu tvořit video komunikace různých forem (TV, video na požádání, Internet, a peer to peer (P2P)). Během pěti let bude samotné internetové video představovat více než 60 % veškerého provozu. Předpovědi jsou velmi reálné, jelikož už nyní zde jsou videokomunikační řešení pro každého, pro notebook, pro desktop i do zasedací místnosti," dodává E. Reinecke.

Jako první krok k pochopení toho, jak mohou organizace těžit z vizuálních komunikačních řešení, připravila společnost Dimension Data hodnotící nástroj "Jak se setkáváte ?". Na základě osvědčené metodiky nástroj identifikuje a analyzuje, jak se zaměstnanci setkávají, pracují, komunikují a spolupracují. Analytici Dimension Data následně poskytnou doporučení, jak zvýšit produktivitu, dramaticky snížit cestovní náklady, zrychlit spolupráci, jak zjednodušit koordinaci mezi vzájemně propojenými týmy, a jak pomoci organizacím omezit jejich vliv a okolí a stát se šetrnější k životnímu prostředí.

Článek Dimension Data Czech Republic a.s. ze dne úterý 20. dubna 2010

Další články od Dimension Data Czech Republic a.s.

Digitalizace v IT průmyslu je klíčovým trendem roku 2017

Průzkum o stavu podnikových sítích

Analýza dat z etap Tour de France

Podnikové IT strategie v roce 2016

Řešení zálohování a obnovy dat pro datová centra

Koncoví uživatelé jsou stále častěji cílem kybernetických zločinců

Kontaktní centrum na míru pro obchodní aktivity firem z různých segmentů

Data z kontaktního centra jsou nejhodnotnějším majetkem firmy

Bez možnosti digitální komunikace odcházejí zákazníci ke konkurenci

Vzdělávací akademie Dimension Data

Next Generation Workspace - pracoviště nové generace

NextiraOne přechází pod Dimension Data

Dimension Data posilují svou strategii zaměřenou na cloud computing

Před rizikem úniku dat není imunní žádná společnost

32 ocenění pro Dimension Data na partnerské konferenci Cisco Partner Summit 2011

Sjednocená komunikace mění způsoby podnikání

Společnosti z žebříčku Fortune Global 500 důvěřují schopnostem Dimension Data

Zbyszek Lugsch, nový Sales Solutions Director Dimension Data

Dimesion Data jako hlavní architekt datového centra Českých Radiokomunikací

Dimension Data s certifikací VCE aliance

Dimension Data rozšiřuje spolupráci s Cisco IronPort

Ocenění Global Application Delivery Network Partner of the Year pro Dimension Data

Ifrasruktura pro vidoekonference skupiny Kofola na technologiích Tandberg

Global Cisco Certificaton pro Dimension Data

Cisco a TANDBERG přináší novou éru podnikové spolupráce

Cloud.cz, mikroportál se zaměřením na virtuální datová centra

Solution Provider of the Year od společnosti Vmware, globální ocenění pro Dimension Data

Dimension Data ve fiskálním roce 2009 zvýšila své roční příjmy

Organizace začínají investovat do strategie IT bezpečnosti

Dimension Data pomáhá vytvářet zelené sítě

Dimension Data představuje Cisco Unified Computing System v České republice