logo Dimension Data Czech Republic a.s.

Dimension Data posilují svou strategii zaměřenou na cloud computing

Společnost Dimension Data získala společnost OpSource zaměřenou na technologie cloudu ve firemním prostředí. Dimension Data, člen skupiny NTT Holdings, akvizicí ještě více zkvalitní nabídku služeb v oblasti cloud computingu.

Dimension Data - přední globální poskytovatel IT služeb a řešení s obratem 4,7 mld. amerických dolarů, zároveň vytvořila divizi Cloud Solutions Business Unit, která bude podléhat přímo Brettu Dawsonovi, generálnímu řediteli společnosti Dimension Data, a jejíž součástí bude i OpSource.

OpSource má sídlo v Santa Clara v Kalifornii a zaměstnává 150 lidí. Zároveň má pobočky ve Virginii, Velké Británii, Irsku a Indii. Po celém světě již více než 600 podniků, poskytovatelů služeb a nezávislých dodavatelů softwaru jako služby (SaaS) využívá zkušenosti, znalosti a cloudové automatizační technologie společnosti OpSource pro provoz vysoce dostupných prostředí cloud computingu a hostingu.

"Připravenost trhu na cloudové služby je akcelerována rychlým vývojem technologií a poptávkou klientů po flexibilnějších službách a širších možnostech IT zdrojů. Rozhodnutí, více se zaměřit na poskytování cloudových služeb, odpovídá naší dlouhodobé strategii stát se přední společností v oblasti poskytování služeb. Během několika posledních let společnost Dimension Data prohloubila své zkušenosti a možnosti v oblasti cloudů, virtualizace, datových center, storage řešení, řízených služeb, hostingu a IT outsourcingu. To vše nám pomáhá vybudovat architektury cloudu u našich klientů," říká Brett Dawson, CEO, Dimension Data.

"Akvizice OpSource nám umožní nabízet nové služby a ještě více prohloubí naše znalosti v oblasti cloudových služeb, takže můžeme lépe reagovat na potřeby klientů - kromě rozvoje cloud infrastruktur, které podporují rozvoj a růst v tomto odvětví. Věříme, že nám OpSource pomůže urychlit implementaci našich řešení a služeb. Dimension Data nyní může klientům nabízet služby, které jim pomohou při každém kroku na jejich cestě k architektuře cloudu," vysvětluje Brett Dawson.

Znalosti a schopnosti společnosti Dimension Data v oblasti IT integrace jsou důležitým faktorem, který ji odlišuje od konkurence a pomáhá efektivně zavádět architekturu cloudu ve firmách. Zkušenosti skupiny Dimension Data s komplexními nadnárodními projekty systémové integrace a také se správou služeb, datovými centry, storage řešeními a bezpečností jsou rozhodujícím prvkem pro rychlý přechod firem z celého světa na cloud computing.

Mapování migračních postupů a vytváření designu architektury pro přechod na cloud je složitou cestou a vyžaduje důkladné pochopení celé IT infrastruktury, architektury, vzájemných závislostí a bezpečnostních rizik ve firmě.

"Chápání integrace IT napříč různorodými technologiemi a prostředími je rozhodující pro další směr architektury cloudu. Věříme, že jako součást Dimension Data bude mít možnost OpSource lépe využívat příležitosti v oblasti cloud computingu po celém světě. Jsme nadšeni, že patříme do rodiny Dimension Data," říká Treb Ryan, CEO a spoluzakladatel OpSource.

O společnosti OpSource

Společnost OpSource byla založená v roce 2002 a poskytuje cloudové služby a správu hostingových řešení, které umožňují podnikům všech velikostí zrychlit růst a rozšiřovat působnost při řízení nákladů a snižování rizik v IT infrastruktuře. OpSource má certifikace SAS 70 Type II, PCI DSS Level 1 a European Safe Harbor a sídla v Kalifornii, Virginii, Velké Británii, Irsku a Indii.

Další články k tématům - cloud - computing - hosting - infrastruktura - OpSource - SaaS - virtualizace - Brett Dawson - Treb Ryan

Článek Dimension Data Czech Republic a.s. ze dne pondělí 1. srpna 2011

Další články od Dimension Data Czech Republic a.s.

Digitalizace v IT průmyslu je klíčovým trendem roku 2017

Průzkum o stavu podnikových sítích

Analýza dat z etap Tour de France

Podnikové IT strategie v roce 2016

Řešení zálohování a obnovy dat pro datová centra

Koncoví uživatelé jsou stále častěji cílem kybernetických zločinců

Kontaktní centrum na míru pro obchodní aktivity firem z různých segmentů

Data z kontaktního centra jsou nejhodnotnějším majetkem firmy

Bez možnosti digitální komunikace odcházejí zákazníci ke konkurenci

Vzdělávací akademie Dimension Data

Next Generation Workspace - pracoviště nové generace

NextiraOne přechází pod Dimension Data

Dimension Data posilují svou strategii zaměřenou na cloud computing

Před rizikem úniku dat není imunní žádná společnost

32 ocenění pro Dimension Data na partnerské konferenci Cisco Partner Summit 2011

Sjednocená komunikace mění způsoby podnikání

Společnosti z žebříčku Fortune Global 500 důvěřují schopnostem Dimension Data

Zbyszek Lugsch, nový Sales Solutions Director Dimension Data

Dimesion Data jako hlavní architekt datového centra Českých Radiokomunikací

Dimension Data s certifikací VCE aliance

Dimension Data rozšiřuje spolupráci s Cisco IronPort

Ocenění Global Application Delivery Network Partner of the Year pro Dimension Data

Ifrasruktura pro vidoekonference skupiny Kofola na technologiích Tandberg

Global Cisco Certificaton pro Dimension Data

Cisco a TANDBERG přináší novou éru podnikové spolupráce

Cloud.cz, mikroportál se zaměřením na virtuální datová centra

Solution Provider of the Year od společnosti Vmware, globální ocenění pro Dimension Data

Dimension Data ve fiskálním roce 2009 zvýšila své roční příjmy

Organizace začínají investovat do strategie IT bezpečnosti

Dimension Data pomáhá vytvářet zelené sítě

Dimension Data představuje Cisco Unified Computing System v České republice