logo Easy Software s.r.o.

Nástroj pro řízení projektů Easy Redmine vstoupí na japonský trh

Po Evropské unii a USA je japonský trh pro českou softwarovou společnost Easy Software nejsilnější zahraniční aktivitou. Firma proto ve střednědobém horizontu uvažuje o zřízení vlastní pobočky v Tokiu.

"Loni pro nás bylo Japonsko pátou nejsilnější zemí, letos je až desáté - hned za EU a USA. Máme tam přes 200 firemních klientů a tisíce dalších uživatelů, kteří používají například náš Free Gantt Plugin. Japonci Gantt a Resource management milují. V rámci budování partnerské sítě jsme letos v září podnikli dvoutýdenní cestu do Japonska, Jižní Koreje a Číny, kde jsme s partnery jednali osobně. Obchodní partneři se nám hlásí sami, protože Redmine je v Japonsku nesmírně populární - mezi spolupracovníky patří například menší agilní společnost Hulinks nebo velký asijský IT koncern Pactera. Hulinks pak přijeli za námi do Prahy. Pobočka by spadala pod naši londýnskou centrálu. Ale uvidíme, jaká bude realita, japonský trh je velmi specifický," říká Ondřej Šťovíček, produktový ředitel společnosti Easy Software.

Redmine je open source software určený pro řízení projektů a pro bug tracking system. Obsahuje stovky rozšíření jako Ganttův diagram a Resource management umožňující vizualizaci projektů a jejich zdrojů. Jde o multiplatformní a multidatabázový systém, který Easy Software upravuje pro potřeby korporátních zákazníků.

V nejbližších letech si Easy Software klade za cíl zvyšovat revenues na japonském trhu a společně s obchodními partnery chce proniknout do velkých japonských společností.

Cílem je zlepšit poskytování služeb prostřednictvím partnerů a ve střednědobém horizontu ustanovit brand Easy Redmine Japan jako silného japonského poskytovatele enterprise Redmine řešení.

Výhledově pak chce firma dostat na japonský trh své další produkty - Easy Project a Calculoid.

Článek Easy Software s.r.o. ze dne úterý 4. prosince 2018

Další články od Easy Software s.r.o.