logo Easy Software s.r.o.

Oblíbené funkce a nástroje projektového řízení v cloudu

Rozpočty, Gantt, výkazy práce a řízení zdrojů patří podle statistiky používání rozšiřujících funkcí služby Easy Project Cloud k nejpoužívanějším nástrojům projektových manažerů středních a velkých firem.

Ze statistiky dále vyplývá, že takřka pětinu (18,17%) každodenních úkonů směřují projektoví manažeři ke správě rozpočtů projektů a osminu pak věnují sledování Ganttu (13,99%).

"Ganttův diagram se využívá při řízení projektů pro grafické znázornění naplánování posloupnosti činností v čase. Mezi projektovými manažery je tato vizuální pomůcka velmi oblíbená. K nejčastěji používaným funkcím Easy Projectu patří také timesheety s vykazováním práce zaměstnanců a Resource Management, tedy řízení zdrojů. Výkazy práce představují přes 11% každodenních úkonů manažerů v Easy Projectu, řízení zdrojů pak více než 10%. Pro projektové manažery je v dnešní době kromě obvyklého plánování také velmi důležité sledovat i ekonomiku projektu," říká Ondřej Šťovíček, produktový ředitel společnosti Easy Software.

Pro statistiku byla použita týdenní data z března 2019 za všechny trhy, na nichž Easy Software působí.

Easy Project Cloud - nejpoužívanější funkce:

Easy Project patří mezi nejpoužívanější řešení projektového managementu na českém trhu a daří se mu také v zahraničí.

Letošní verze, již Easy Software uvedl na trh v uplynulých dnech, nově nabízí monitoring projektů v reálném čase včetně možnosti sledování jejich rozpočtů a efektivity, rozšířené vytížení zdrojů pro jednodušší využívání kapacit či Lite verzi pro snadný onboarding.

Článek Easy Software s.r.o. ze dne úterý 14. května 2019

Další články od Easy Software s.r.o.