logo ecommerce.cz a. s.

ecommerce.cz vyvíjí vysoce sofistikované aplikace pro moderní mobilní platformu Apple iPhone

Společnost ecommerce.cz vytvořila aplikaci iCRM pro masivně se rozvíjející platformu Apple iPhone, díky které uživatelé získají snadný přístup do oblíbeného a rozšířeného CRM systému Microsoft Dynamics CRM prakticky odkudkoli.

Aplikace iCRM je výsledkem práce týmu vývojářů společnosti ecommerce.cz pro platformu iPhone. Úkolem bylo vytvořit aplikaci, která v maximální možné míře zpřístupní funkce a velkou flexibilitu systému Microsoft Dynamics CRM na progresivním mobilním operačním systému OS X.

Díky aplikaci iCRM, která je zaměřena především na obchodní zástupce, projektové manažery a vrcholový management společností, získá uživatel velmi snadný a komfortní přístup do oblíbeného a rozšířeného CRM systému Microsoft Dynamics CRM 4.0 prakticky odkudkoliv v dosahu připojení mobilního internetu.

Aplikace iCRM zobrazuje data na mobilním zařízení iPhone v téměř shodné podobě, na jakou jsou uživatelé zvyklí z webového rozhraní systému Microsoft Dynamics CRM. Funkce vyhledávání je dostupná všude, kde je to možné, a umožňuje uživateli zobrazení dat tak, jak je na to zvyklý z CRM systému. Aplikace je výsostně intuitivní, jednoduchá a uživatelsky přívětivá, protože dodržuje pravidla definovaná firmou Apple pro vývoj aplikací na platformu iPhone. Logika ovládání je tak totožná s ostatními systémovými aplikacemi zařízení Apple iPhone. Uživatel ovládá již známé prostředí a díky maximálnímu propojení funkčnosti uživatel může danému kontaktu velmi snadno přímo zatelefonovat nebo odeslat e-mail.

Stěžejní výhodou pro pracovníky na cestách je off-line dostupnost dat z firemního CRM systému. Prohlížená data si aplikace uchovává v maximálně úsporné lokální databázi tak, aby k nim měl uživatel přístup i v případě nedostupnosti internetu. Zároveň jsou tak odbourány prodlevy při opakovaném posílání dotazů na server.

Aplikace iCRM je maximálně flexibilní a automaticky se přizpůsobuje serveru, ke kterému se připojuje. Je schopná zobrazit uživatelsky upravené entity, pohledy nebo atributy. Bez problému zároveň pracuje s lokalizacemi. Jazyk, ve kterém vidí uživatel data, je shodný s jazykem, který má nastavený ve webovém klientovi CRM.

Množství funkcí, které aplikace iCRM poskytuje, je upraveno s ohledem na mobilní platformu, pro kterou je určena. Aplikace obsahuje hlavně funkce, které uživatel může potřebovat „v terénu“. Nabízené funkce jsou propracovány do nejmenšího detailu pro maximální efektivnost. Oproti webovému klientu byly vynechány uživatelsky upravené funkce a veškeré nastavování systému. Díky tomu bylo možné maximálně se soustředit na zobrazování požadovaných dat tak, aby se k nim uživatel dostal za co nejkratší dobu, a aby byla aplikace co nejpřehlednější.

Aplikace iCRM společnosti ecommerce.cz je nezávislá na serveru a ke komunikaci se serverem využívá pouze standardní webové služby, které jsou dostupné v každé instalaci Microsoft Dynamics CRM. Pro provoz iCRM není potřebná instalace jakýchkoliv serverových doplňků a aplikace je schopna se připojit k jakémukoli Microsoft Dynamics CRM serveru. Přesto ecommerce.cz nabízí ke stažení serverový doplněk, který ještě více obohacuje práci s aplikací iCRM.

Jaroslav Škrabálek, projektový manažer ecommerce.cz odpovědný za vývoj aplikace iCRM, dodává : "Platforma Apple iPhone je v současnosti nejdynamičtěji se rozvíjející mobilní platformou na světě. Jen za rok a čtvrt od vydání první generace Apple iPhone se těchto zařízení prodalo více než 10 milionů kusů. V tomto segmentu proto právem vidíme jedinečnou příležitost, jak své know-how z předešlého vývoje aplikovat i na této moderní mobilní platformě."

Další články k tématům - aplikace - Apple - CRM - Dynamics - iCRM - iPhone - Microsoft - mobilní - platformu - Jaroslav Škrabálek

Článek ecommerce.cz a. s. ze dne úterý 9. prosince 2008

Další články od ecommerce.cz a. s.

ecommerce.cz hledá vývojáře: brněnská softwarová firma hodlá nabrat stovku IT odborníků

telcoconsulting.cz: nový expert vstupuje na telekomunikační trh v ČR

Radka Holčíková: nová personální manažerka ecommerce.cz

Telco divize ecommerce.cz je hlavním partnerem výstavy Magic World 3

Virtuální hra Multiruleta na tipos.sk od ecommerce.cz

Petr Novák, nový Business Relationship Manager v ecommerce.cz

ecommerce.cz zabodovala v žebříčku TOP 100 ICT společností v ČR

Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech

Pavel Pěnka, nový manažer vývoje v ecommerce.cz

Projekt internetového sázení od ecommerce.cz získal ocenění Microsoftu

ecommerce.cz dodala řešení spisové služby a správy dokumentů pro ÚKZÚZ

Manažerem vývoje ve společnosti ecommerce.cz se stal Mgr. René Michálek

SZPI využívá pro on-line testování svých inspektorů řešení od ecommerce.cz

ecommerce.cz implementovala špičkové zařízení Google Search Appliance

ecommerce.cz dodala komplexní řešení pro on-line prodej a rezervaci letenek pro VIP Wings

Řešení internetového sázení pro SAZKU dodala ecommerce.cz

ecommerce.cz získala certifikáty ISO 9001:2000 a ISO 20000-1

ecommerce.cz vyvíjí vysoce sofistikované aplikace pro moderní mobilní platformu Apple iPhone

ecommerce.cz dodala nejlepší webový portál ze všech samosprávných krajů na Slovensku

Ocenění za nejlepší případovou studii roku 2008 pro ecommerce.cz

SAZKA má nový webový portál od ecommerce.cz

Společnost ALTRON si pro správu personální agendy zvolila produkt HR portál od ecommerce.cz

ecommerce.cz expanduje

ecommerce.cz dodala kompletní řešení publikačního systému pro Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání

Společnost ecommerce.cz podepsala významnou smlouvu na dodávku dokumentového systému a spisové služby pro Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

1. E-commerce Fórum

ecommerce.cz získala ocenění v soutěži Microsoft Industry Awards 2008

Společnost ecommerce.cz vyhrála výběrové řízení a dodá nový webový portál pro Ministerstvo vnitra

ecommerce.cz dodala rozsáhlý intranetový portál pro Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci