logo E.E.T. One, a.s.

Pokladní systém eet1 s garancí nákupu bez rizika

Značka elektronických pokladen eet1 garantuje vrácení peněz za koupenou pokladnu v případě, že EET bude zrušeno. Často účelová a populistická vyjádření některých politiků působí mimořádný tlak na dodavatele pokladen i na všechny, jichž se povinnost EET týká.

Zpolitizovaná předvolební vyjádření o tom, kdo zasadí EET (Elektronické evidenci tržeb) smrtelnou ránu, znejistěla hospodské a hoteliéry natolik, že posouvají rozhodnutí o nákupu EET pokladny až na poslední chvíli. Pokladny stále nenainstalovaly desítky tisíc provozů. Společnost EET One proto začala garantovat vrácení peněz za koupenou pokladnu eet1 v případě, že EET bude zrušeno. 

Zákon o evidenci tžeb (112/2016 Sb.) vstoupí v platnost od 1. 12. 2016, kdy hotely, restaurace a kavárny musejí zavést do svých provozů systémy pro elektronickou evidenci tržeb.

"Abychom zabránili panice na poslední chvíli, garantujeme zákazníkům vrácení peněz a zpětný odběr pokladny, pokud bude zákon o EET zrušen před začátkem první fáze (tj. do 30. 11. 2016). Zprovoznění pokladny před koncem listopadu nenese žádné náklady navíc, protože zkušební provoz je zdarma. Podle našich zkušeností z Chorvatska, kde podnikatelé nechali nákupy na poslední chvíli, většina dodavatelů nestíhala prodávat a instalovat. Zodpovědný za zavedení EET však bude právě podnikatel, za vzniklou paniku bych činil zodpovědnými právě politiky," vysvětluje Karel Hamr, ředitel značky eet1.

Podle vyjádření právních expertů by snaha opozice zrušit EET byla během na dlouhou trať. Zákon je nyní schválený a Ústavní soud zatím zamítá všechny návrhy na jeho zrušení. Projednání na popud opozice by mohlo trvat měsíce, v horším případě i roky. Zásadní zvrat před letošním 1. prosincem 2016 je proto jen v říši teorie a prakticky je vyloučen.

eet1 si nechala vypracovat v srpnu 2016 výzkum, podle kterého 84% majitelů stravovacích a ubytovacích provozů nemělo 3 měsíce před začátkem EET pokladní systém. Dvě třetiny podnikatelů přiznaly, že nechají nákup systému na poslední chvíli a 15% hrozilo tím, že kvůli EET s podnikáním skončí.

Další články k tématům - EET - evidence - garance - nákupy - peníze - pokladna - riziko - soud - tržby - zákon - zdarma - Karel Hamr

Článek E.E.T. One, a.s. ze dne pátek 14. října 2016

Další články od E.E.T. One, a.s.