logo EKOLAMP s.r.o.

Výherce vánoční soutěže obdaroval dětskou onkologii v Motole

Kolektivní systém Ekolamp, který se věnuje zpětnému odběru a recyklaci nefunkčních osvětlovacích zařízení, vyhlásil výsledky vědomostní soutěže Rozsvítíme Vaše Vánoce.

Do internetového kvízu zaměřeného na praktické znalosti problematiky recyklace úsporných zářivek se v průběhu měsíce zapojilo 4392 účastníků, kteří soutěžili o deset sad vánočních stromků s ozdobami. Jedna z výherkyň hned po vyhlášení výsledků věnovala svou cenu oddělení dětské onkologie ve FN v Motole.

"Cílem naší soutěže bylo zvýšit povědomí veřejnosti o nutnosti recyklace úsporných zářivek a snad i trochu pobavit před nadcházejícími vánočními svátky," vysvětluje záměr vědomostní soutěže Zuzana Křenková ze společnosti Ekolamp. "Bohužel jen 48 % lidí dokázalo správně zodpovědět tři jednoduché vstupní otázky. Pořadí mezi nimi bylo pak stanoveno v závislosti na odhadu množství osvětlovacích zařízení, která Ekolamp zrecykloval za měsíc listopad," doplňuje Křenková. Ekolamp v minulém měsíci ekologicky zpracoval 59 770 kg osvětlovacích zařízení a nejlepší odhad se lišil jen o 15 kg.

Soutěž Rozsvítíme Vaše Vánoce je součástí letošní vzdělávací kampaně Ekolampu, která by měla změnit chování domácností při nakládání s nefunkčními zářivkami. Hlavním cílem je vysvětlit spotřebitelům, že nefunkční zářivky nejsou běžným komunálním odpadem a vyžadují oddělený sběr, protože obsahují malé množství rtuti, která se při rozbití uvolňuje do okolí, a může poškodit nejen životní prostředí, ale i lidské zdraví. Domácnosti mohou zářivky odevzdávat v obchodech při nákupu nového zařízení nebo na sběrných dvorech.

Další články k tématům - Ekolamp - recyklace - soutěže - úsporných - zářivek - Zuzana Křenková

Článek EKOLAMP s.r.o. ze dne pondělí 22. prosince 2008

Další články od EKOLAMP s.r.o.