logo EMC Czech Republic s.r.o.

Nové funkce řešení EMC Symmetrix V-Max nabízejí nižší náklady a vyšší flexibilitu virtualizovaných datových center

EMC Corporation, která patří ke světové špičce v oblasti řešení pro informační infrastrukturu, rozšířila funkcí svého předního high-end úložného pole EMC Symmetrix V-Max.

Řešení nyní podporuje 8Gb/s připojení a další technologie, které zvyšují flexibilitu a výkon a snižují celkové náklady na vlastnictví zákaznických datových center.

EMC Symmetrix V-Max je prvním high-end úložným systémem s nativní podporou 8Gb/s hostitelského připojení pro mainframe i otevřené systémy. Díky 8Gb/s připojení nyní systémy Symmetrix V-Max nabízejí zákazníkům dvojnásobný objem I/O operací. Umožňují tak efektivnější konsolidaci a vyšší úrovně služeb při nižších nákladech, čímž splňují dynamické požadavky současných virtualizovaných datových center a prostředí mainframe.

Dále bylo také rozšířeno řešení EMC Virtual Provisioning™ pro systémy Symmetrix V-Max a nabízí tak nyní vyšší vytížení a nižší celkové náklady na vlastnictví. Mezi nové funkce patří tzv. zero space reclamation, podpora migrace thick-to-thin a thin­to-thick svazků pro software EMC TimeFinder®/Clone a automatizované vyrovnávání využití Virtual Provisioning úložišť při zvýšení kapacity. Tato vylepšení umožňují IT oddělením uvolnit zpět až 40 procent obsazené kapacity úložiště při přechodu na Virtual Provisioning a zároveň využít wide striping technologie Virtual Provisioning ke zvýšení výkonu a uvolnění kapacity pro budoucí potřebu.

Společnost EMC také vydala několik dalších vylepšení systému Symmetrix V-Max, která napomáhají snižování nákladů na pořizování, implementaci a provoz. Mezi ně patří nové vysokokapacitní konfigurace systému Symmetrix V-Max založené na 2 a 4 enginech a softwarová komprese pro přenosy EMC SRDF (Symmetrix Remote Data Facility) přes Fibre Channel a nativní gigabitové ethernetové připojení. V souladu s rostoucí poptávkou po úložištích flash nabízejí systémy Symmetrix V-Max nyní možnost bezpečného automatického mazání obsahu jednotek Flash Drives před jejich odpojením.

Nejdůležitější fakta :

Tato vylepšení přicházejí bezprostředně po oznámení dostupnosti technologie fully automated storage tiering (FAST) pro síťové úložné systémy EMC Symmetrix V-Max a EMC CLARiiON® a EMC Celerra® unified storage. Technologie EMC FAST automatizuje pohyb dat v rámci úložného systému a umožňuje ušetřit hodiny nebo dokonce celé dny strávené opakovanými manuálními úkony při správě úložišť. Tyto nové, dnes oznámené funkce a technologie EMC FAST pomohou IT organizacím spravovat větší množství informací efektivněji a současně omezit režii, spotřebu energie a potřebu chlazení a snížit investiční a provozní náklady úložiště.

Další články k tématům - 8Gb - datové - EMC - FAST - kapacity - mainframe - náklady - provisioning - Symmetrix - virtual - V-Max - výkon - vyšší - zero

Článek EMC Czech Republic s.r.o. ze dne pátek 29. ledna 2010

Další články od EMC Czech Republic s.r.o.