logo EMC Czech Republic s.r.o.

VMware zakoupí od EMC Corporation produkty pro správu IT a odborné znalosti v oblasti softwaru

Akvizice rozšíří řadu produktů VMware vCenter pro správu a přispěje k řešení nejzávažnějších potřeb správy, které vyvstávají při přechodu k technologii cloud computing.

Společnosti VMware, Inc., přední globální poskytovatel řešení pro virtualizaci sahajících od klientských počítačů, přes datacentra až po prostředí cloud, a EMC Corporation, přední poskytovatel řešení pro informační infrastrukturu, oznámily, že spolu uzavřely smlouvu, podle níž společnost VMware zakoupí určité softwarové produkty a znalosti z obchodní řady Ionix společnosti EMC zaměřené na správu IT, včetně řešení, která slouží k lepší správě a nasazení serverů a aplikací ve virtualizovaných datacentrech.

"Zákazníci čím dál více využívají virtualizaci jako základ moderní architektury IT a výchozí bod cesty k technologii cloud computing,“" řekl Paul Maritz, prezident a CEO společnosti VMware. "Pro tento vývoj je nezbytná schopnost zajistit transparentnost a dodržování předpisů od úrovně virtualizovaných aplikací až po úroveň podpůrné fyzické infrastruktury. Od zakoupení těchto produktů a znalostí řady Ionix si slibujeme další upevnění pozic řešení VMware vCenter jakožto platformy nové generace pro správu infrastruktury architektury private cloud.“"

Očekává se, že tato hotovostní transakce o hodnotě až 200 milionů USD bude dokončena v druhém kalendářním čtvrtletí roku 2010, a nepředpokládá se, že by měla významný dopad na očekávání pro rok 2010, která společnosti EMC a VMware stanovily již dříve.

Podle podmínek smlouvy společnost VMware získá veškeré technologické a duševní vlastnictví k produktům FastScale, Application Discovery Manager, Server Configuration Manager a Service Manager a zachová oddělení vývoje, marketingu, prodeje a podpory ve Spojených státech, Evropě, Izraeli, Indii a Austrálii. Ze smlouvy také vyplývá, že společnost EMC si ponechá značku Ionix a bude mít plná práva prodejce, aby mohla i nadále nabízet zákazníkům produkty zakoupené společností VMware.

"Řešení EMC Ionix pomáhají zákazníkům zjednodušit a automatizovat správu IT a díky tomu urychlit přechod k architektuře private cloud,“" řekl Pat Gelsinger, prezident a COO divize Information Infrastructure Products, EMC Corporation. "Úložná a síťová infrastruktura je základním stavebním kamenem pro dosažení výhod architektury private cloud. Společnost EMC se i nadále zaměří na převratné funkce správy, které poskytuje řešení Ionix pro informační infrastrukturu - včetně řešení pro síť, úložiště a architekturu Vblock. Zaměřením úsilí společnosti EMC na tyto oblasti a díky partnerství se společností VMware, které přinese další zlepšení její strategie vCenter pro správu, můžeme našim vzájemným zákazníkům společně pomoci dosáhnout rychleji všech výhod technologie cloud computing.“"

Zakoupené produkty a znalosti společnosti EMC doplní stávající vývojový program společnosti VMware a rozšíří řadu produktů VMware vCenter o funkce, které umožní plnit přísné standardy pro dodržování předpisů v dynamickém virtualizovaném prostředí. Tyto nové funkce poskytnou ucelený pohled na dodržování předepsané konfigurace v případě ucelených služeb IT od podpůrných fyzických prostředků až po aplikace. Společnost VMware hodlá zakoupené produkty dále optimalizovat pro dynamickou infrastrukturu prostředí cloud založenou na řešení VMware vSphere, což jí umožní poskytnout nebývalou transparentnost, řízení a jednoduchost podnikové správy IT.

Cílem řady produktů VMware vCenter bude i nadále snížit provozní režii a náklady na správu IT a současně ochránit investice zákazníků do stávajících řešení pro správu. Společnost VMware bude i nadále úzce spolupracovat s klíčovými partnery v oblasti správy, včetně společnosti EMC. Tato spolupráce jí umožní poskytovat integrovaná řešení a zajistit interoperabilitu mezi celou produktovou řadou VMware vCenter a partnerskými řešeními pro správu v rámci podpory heterogenních prostředí.

Další články k tématům - computing - EMC - Ionix - IT - VMware - Paul Maritz - Pat Gelsinger

Článek EMC Czech Republic s.r.o. ze dne pondělí 15. března 2010

Další články od EMC Czech Republic s.r.o.