logo Enehano Solutions s.r.o.

Automatizace B2B obchodu na platformě CRM Salesforce

Enehano Solutions dokončilo migraci B2B části CRM společnosti Kiwi.com na platformu Salesforce, která tak posiluje efektivnější řízení svých obchodních týmů a partnerů z celého světa. Dalším krokem v inovacích bude integrace contract managementu a analytika.

Dříve využívané řešení mělo řadu omezení na úrovni integrací do jiných systémů. Po neuspokojivém vystřídání několika různých platforem padla volba na Salesforce - nejpoužívanější cloudové CRM na světě.

Pro jeho implmentaci si Kiwi.com vybralo české Enehano - rozhodující byl přístup k projektu, vysoká úroveň partnerství Enehana se Salesforce a zkušenosti s velkými a zajímavými projekty i velikost týmu Enehana - celá migrace za pouhé dva měsíce.

Kromě samotné implementace CRM (Sales Cloud) bylo důležité optimalizovat veškerá data týkající se B2B partnerů pro rozdílné potřeby každého ze šesti týmů obsluhujících celou partnerskou síť.

Naprosto zásadní byla také integrace Sales Cloudu do jiných systémů, které Kiwi.com používá. Zejména to byl software pro sledování požadavků obchodních partnerů a projektů v JIRA, ale také Gmail, Mailchimp, DocuSign a další.

Díky všem těmto změnám bude Kiwi.com schopno výrazně zrychlit a zefektivnit celý prodejní proces, stejně jako zajistit rychlejší vyřizování požadavků ze strany B2B partnerů a vůbec celé fungování zákaznického B2B servisu.

Nynější stav není ale konečný - Kiwi.com se chce nyní zaměřit hlavně na maximální automatizaci obchodu a integraci dalších procesů, jakými je například contract management nebo analytika.

Kiwi.com se tak vedle productboardu nebo Zonky stalo další rychle rostoucí firmou, které Enehano s přechodem na Salesforce pomohlo.

O společnosti Kiwi.com

Kiwi.com díky svému algoritmu, tzv. virtuálnímu propojování (virtual interlining), který se zaměřuje na kombinace letů nespolupracujících aerolinek, vyhledává a sestavuje unikátní letecká spojení a cenové nabídky letenek. Společnost spolupracuje s více než 750 dopravci a je jednou z nejrychleji rostoucích firem ve střední Evropě.

Dnes společnost vyhledá více než 100 milionů letů každý den a zaměstnává celosvětově přes 2900 lidí.

Další články k tématům - analýza - automatizace - B2B - cloud - CRM - DocuSign - Gmail - JIRA - letenky - Mailchimp - Salesforce - Zonky

Článek Enehano Solutions s.r.o. ze dne čtvrtek 6. února 2020

Další články od Enehano Solutions s.r.o.