logo EURid Services, s.r.o.

EMAS registrace pro domény .eu

Činnost správce domény .eu je v porovnání s ostatními evropskými doménami nejvyšší úrovně (TLD) nejšetrnější k životnímu prostředí. Sdružení EURid, správce domény .eu, je totiž prvním evropským správcem TLD, který získal registraci EU Eco-Management and Audit Scheme (EMAS).

Sdružení EURid zaujalo ekologicky odpovědný přístup k dlouhodobému provozování domény .eu. Jeho environmentální politika vychází především z úsilí omezovat generování odpadů a zvyšovat jejich využití a recyklaci a poskytuje rámec pro udržitelná rozhodnutí, zejména pokud jde o dodavatele.

Registrace EMAS je tak potvrzením prospěšnosti probíhajících aktivit sdružení EURid, které zahrnují:

"Jsme hrdí na to, že nám byla udělena registrace EMAS, která potvrzuje, že doména .eu pokračuje v realizaci svého závazku zaměřeného na ekologicky šetrnější Internet, a dokazuje, že kyberprostor může být řízen udržitelným způsobem", uvedl generální ředitel sdružení EURid Marc Van Wesemael. "Máme zpracovánu politiku ochrany životního prostředí a budeme ji využívat pro další zlepšování ekologické stopy domény .eu."

EURid ve dnech 22 - 23.5. 2012 ve spolupráci s poslanci Evropského parlamentu propaguje svůj závazek v oblasti životního prostředí prostřednictvím informačního stánku v Evropském parlamentu ve Štrasburku, a dne 23.5. 2012 také při společné snídani s Neelie Kroesovou, místopředsedkyní Evropské komise odpovědnou za digitální agendu.

O EMAS

EU Eco-Management and Audit Scheme (EMAS) je dobrovolný nástroj řízení pro společnosti a jiné organizace, který slouží k hodnocení, vykazování a zlepšování dopadů jejich činnosti na životní prostředí. Tento systém napomáhá podnikům optimalizovat výrobní procesy, snižovat dopady na životní prostředí a účinněji využívat zdroje.

Další články k tématům - bezpapiru - domény - EMAS - eurid - hosting - recyklace - TLD - UNEP

Článek EURid Services, s.r.o. ze dne čtvrtek 24. května 2012

Další články od EURid Services, s.r.o.