logo EURid Services, s.r.o.

.eu doména hlásí stabilní růst registrací

Podle poslední zprávy organizace EURid, zaznamenaly registrace doménových jmen s touto koncovkou .eu ve třetím čtvrtletí 2012 více než 7procentní meziroční nárůst. Doména .eu tak navázala na růstová čísla z předchozího období.

"Registrace domény .eu během roku 2012 vytrvale rostly, přičemž výsledky 3. čtvrtletí podporují naše cíle udržitelného růstu", uvedl výkonný ředitel sdružení EURid Marc Van Wesemael. "Během ekonomicky těžkých období získává on-line podnikání na přitažlivosti. Růst domény .eu považuji za důkaz tohoto trendu v celé Evropě."

Nejvyšší roční nárůst zaznamenala Malta s 35procentním navýšením registrací .eu ve srovnání s třetím čtvrtletím 2011. Následuje ji Slovensko (22 procent) a Rakousko (21 procent). Během stejného období vzrostl počet registrovaných domén o více než 15 procent v dalších čtyřech zemích Evropské unie: v České republice, Slovinsku, Litvě a Řecku.

Správce domény .eu ke konci třetího čtvrtletí roku 2012 eviduje 3,67 milionu registrovaných doménových jmen. V rámci členských států Evropské unie bylo ve třetím čtvrtletí zaznamenáno o 8 procent více nových registrací .eu než v průběhu stejného čtvrtletí v roce 2011.

Během těchto tří měsíců došlo k nárůstu o 5 % nebo více na Maltě, na Slovensku, ve Španělsku a v Řecku.

Další články k tématům - doména - EU - Marc Van Wesemael

Článek EURid Services, s.r.o. ze dne čtvrtek 13. prosince 2012

Další články od EURid Services, s.r.o.