logo EURid Services, s.r.o.

Na internetu převažují komerční stránky

Podle zprávy vydané EURid, správcem domény .eu, představuje podnikání a firemní prezentace nejčastější využití webových stránek u většiny domén nejvyšší úrovně. Průměrně se tento typ obsahu týká 26,5 % webových stránek.

Doména .eu s 31,4 % má v této oblasti nadprůměrné využití. Zjištění vycházejí z výsledku manuální analýzy 50 tisíc webových stránek jedenácti domén nejvyšší úrovně: .biz, .com, .eu, .info, .mobi, .net, .org, .pro a třech národních evropských domén nejvyššího řádu.

Každá analyzovaná webová stránka byla zařazena do jedné z osmi kategorií:

K dalším zjištěním patří:

"Naše zjištění zdůrazňují skutečnost, že firmy v Evropské unii si trvale vybírají doménu .eu. Doména .eu si udržuje výrazný profil v oblasti podnikáni a firemní prezentace již tři roky po sobě", uvedl Marc Van Wesemael, generální ředitel sdružení EURid. "Uvědomují si totiž, že doména .eu je v mnoha zemích EU pro obchodování ideální, protože nabízí jedinečnou nadnárodní dimenzi."

Zpráva s názvem Trendy ve využívání webových stránek u domén nejvyšší úrovně tvoří součást série zpráv .eu Insights, jež vychází z šetření, studií a výzkumů prováděných sdružením EURid ve spolupráci s odborníky a čelními představiteli tohoto odvětví.

Další články k tématům - domény - EURid - PPC

Článek EURid Services, s.r.o. ze dne úterý 29. listopadu 2011

Další články od EURid Services, s.r.o.