logo expert ČR, s.r.o.

Pokles cen elektroniky zpomalí

Z aktuálních dat Českého statistického úřadu vyplývá, že v nejžádanějších kategoriích elektro zboží jako jsou mobilní telefony nebo notebooky pokles cen i nadále zpomaloval.

"V lednu a únoru 2016 mohou více srazit cenu elektra povánoční slevy a výprodeje. Obecně bych v letošní roce nečekal, že ceny elektroniky budou plošně růst. Samozřejmě za předpokladu, že se dramaticky nezmění klíčové faktory jako třeba kurz koruny k dolaru. Ani silný dolar však díky vysokému konkurenčnímu prostředí nepřinesl během loňska celoplošné zdražení elektroniky,“ uvádí Ladislav Pospíšil, ředitel marketingu a nákupu řetězce Expert Elektro.

Monitory, MP3 a Blu-Ray přehrávače nebo přenosná rádia s CD - u této spotřební elektroniky byly s koncem roku 2015 její ceny již dokonce meziročně mírně vyšší. Podle odhadů řetězce Expert Elektro se ale celoplošného zdražení elektroniky a domácích spotřebičů obávat letos nemusíme.

Zatímco chytré telefony ještě na konci roku 2014 zlevňovaly v meziročním srovnání o téměř 20%, v prosinci 2015 byl pokles cen SmartPhonů už jen poloviční. Podobné tomu bylo i v případě notebooků a tabletů, kde v závěru roku byl pokles cen oproti roku 2015 minimální, když dosahoval přibližně 2%.

Podle prodejní sítě s elektronikou Expert Elektro by v letošním roce měl tento cenový trend pokračovat.

Další články k tématům - ceny - elektronika - monitor - MP3 - notebook - slevy - SmartPhone - tablet - telefon - Ladislav Pospíšil

Článek expert ČR, s.r.o. ze dne středa 20. ledna 2016

Další články od expert ČR, s.r.o.