logo Faraday Grid Czech s.r.o.

Pražské inovační centrum pro využití pokročilých technologií v energetice

Nové inovační centrum bude efektivně přispívat k rozvoji technologií a souvisejících služeb společnosti Faraday Grid, která přináší revoluci v oblasti distribuce elektřiny a umožňuje obousměrný tok energie komukoliv a kdekoliv v rámci sítě.

"Faraday Grid pokračuje v rychlém růstu a jsme velmi potěšeni, že se nám podařilo otevřít první inovační centrum v kontinentální Evropě. Naše nové týmy v České republice přináší do Faraday Grid rozsáhlé zkušenosti a znalosti v nových oblastech, které nám pomohou naplnit náš cíl, kterým je čistá a dostupná energie pro každého. Společně sdílíme strategii a kulturu a jsem potěšen, že se nám daří posilovat naše kapacity a služby pro zákazníky," říká Andrew Scobie, zakladatel a generální ředitel společnosti Faraday Grid.

Díky akvizici dvou inovačních technologických firem v České republice se společnost Faraday Grid rozšířila o tým přibližně 100 expertů se znalostmi ze strojírenství, datové vědy, umělé inteligence, IoT, softwaru, energetických systémů, mechatroniky, elektroniky a řídicích systémů.

Tento krok tak podtrhuje současnou globální strategii společnosti Faraday Grid a navazuje na již dříve založená inovační centra v Edinburgu (2017) a Washingtonu D.C. (2018).

Společnost Faraday Grid se zaměřuje na vytvoření unikátního energetického ekosystému spojeného s trvale udržitelným rozvojem založeným na efektivním poskytování čisté a dostupné energie a zároveň transformací energetických sítí do jednotné platformy otevřené inovacím.

Faraday Grid platforma

Faraday Grid chce udělat s elektrickou energií to, co internet učinil s komunikací - využití stávajících sítí ke spuštění naprosto nového systému. Faraday Exchanger bude pro elektrickou síť tím, čím je router pro internet.

Platforma se autonomně a nepřetržitě přizpůsobuje změnám v infrastruktuře, čímž vytváří vysoce stabilní systém schopný zvládat velké výkyvy v nabídce a poptávce.

Možnosti technologie Faraday Grid:

Článek Faraday Grid Czech s.r.o. ze dne středa 3. dubna 2019

Další články od Faraday Grid Czech s.r.o.

Využití obnovitelných zdrojů a bateriových systémů s podporou technologie Exchanger

Pražské inovační centrum pro využití pokročilých technologií v energetice