logo FAYN Telecommunications s.r.o.

Češi volají přes Internet již 5 let

Přesně před 5 lety jsme v česku mohli začít telefonovat i jinak než jen přes pevnou linku nebo mobilní telefon - do nabídky přibylo i telefonování přes Internet. První profesionální službu tohoto typu přinesla společnost FAYN. Teď všem svým zákazníkům přináší dárek k výročí – kompletní inovací služby, která přinese bohatší a kvalitnější služby za ještě výhodnějších podmínek než dříve.

FAYN brzy inovuje veškeré technické zázemí.To s sebou přinese stabilnější a spolehlivější služby a výrazně usnadní zřízení služby novým zákazníkům. "Spustíme zcela novou službu, nejde jen o kosmetické úpravy," upřesňuje Dalibor Kaláb, ředitel firmy. Sazby za volání zůstanou i nadále jedny z nejnižších na trhu.S touto inovací firma také definitivně ukončí další podporu H323 zařízení a bude se plně soustředit na podporu otevřeného standardu SIP.

FAYN teď při příležitosti 5. výročí od veřejného spuštění svých služeb pořádá velkou výherní anketu. Respondenti této ankety mohou vyhrát ceny za více než 50 tisíc korun - např. tandemový seskok padákem, hudební přehrávač iPod nebo rok vol ní zadarmo. Anketa probíhá na internetové stránce www.fayn.cz/5. FAYN se před 5 lety stal vůbec prvním českým telekomunikačním operátorem tohoto typu. Díky výhodám internetové telefonie přinesl jedny z nejnižších sazeb za volání. Za svoji službu získal na veletrhu INVEX 2002 ocenění Křišťálový disk. Později také Palec časopisu Computer a řadu dalších ocenění.

V březnu 2005 přišel FAYN s nulovými zřizovacími a paušálními poplatky pro jeden ze svých základních tarifů. V roce 2006 nabídl neomezené telefonování do pevných sítí v ČR za pevný měsíční poplatek a letos spustí kompletně inovované služby.

Zatímco v roce 2002 telefonovalo v Česku přes Internet jen okolo 1 tisíce zákazníků, dnes je to přibližně 100 tisíc uživatelů. FAYN přitom obsluhuje na 15 tisíc zákazníků. Trh internetové telefonie v ČR se rok od roku profesionalizuje a profiluje.

Článek FAYN Telecommunications s.r.o. ze dne pondělí 15. října 2007

Další články od FAYN Telecommunications s.r.o.