logo FG Forrest, a.s.

Fulfillment v automatizaci logistiky e-shopu

Automatizace logistiky e-shopu se dá řešit také prostřednictvím tzv. fulfillmentu, kde platíte podle toho, jak moc danou službu internetový obchod využívá. Odpadají starosti s využitím plochy i lidských zdrojů. Proces logistiky je potřeba vnímat i jako nedílnou součást zákaznického zážitku.

Společnost FG Forrest integrovala do své CMS a e-commerce platformy Edee.one systém eLogist společnosti ComGate a Balíkobot. Integrace API rozhraní jednotlivých dopravců totiž může být noční můrou nejednoho IT oddělení.

"Systém eLogist eviduje pohyb zboží od objednávky, přes naskladnění, expedici až po doručení zákazníkovi e-shopu. Napojení na ComGate řeší nejen skladové hospodářství, ale rovnou i odesílání nakoupených produktů. Zákazník pak dostává informace o pohybu svého zboží pomocí Edee.one z vlastního e-shopu. Hlavní výhodou je, že se automatizuje celý proces mezi e-shopem a fulfillment centrem," říká Eva Máchová, UX designér a konzultant online marketingu společnosti FG Forrest.

Procesy běžící na pozadí průběžně prověřují v eLogistu stav každé objednávky. Zobrazují jeho stav nejen zákazníkovi, ale i administrátorovi e-shopu v uživatelském rozhraní Edee.one.

V praxi to vypadá tak, že jakmile zákazník nakoupí, odešlou se data o jeho objednávce do systému eLogist a odtamtud probíhá expedice.

Připojení na logistiku ComGate má i další výhody. V katalogu e-shopu se pak zákazníkům zobrazí vždy jen ty položky, které jsou na skladě. Stav zásob je totiž synchronizován s katalogem produktů. Typicky se tak nemůže stát, že si zákazník něco vloží do nákupního košíku a až při dokončení objednávky zjistí, že zboží není na skladě.

Platformu Edee.one napojují na API rozhraní systému eLogist vývojáři z FG Forrest. Tato integrace je univerzální, takže ji po jednoduché konfiguraci mohou používat i další e-shopy běžící na platformě Edee.one.

Hlavní výhody řešení Edee.one:

Tzv. fulfillment je úplné externí zajištění skladování, kompletace a balení zboží pro e-shopy, které poskytuje společnost ComGate v ČR již 20 let.

Na její systém FG Forrest nedávno napojil CMS a e-commerce platformu Edee.one např. pro e-shopy fluidumte.com a kroonwear.com.

Další články k tématům - API - automatizace - B2B - B2C - CMS - ComGate - ecommerce - eLogist - eshop - fulfillment - logistika - sklady - Eva Máchová

Článek FG Forrest, a.s. ze dne čtvrtek 2. července 2020

Další články od FG Forrest, a.s.