logo FlowMon Networks, a.s.

INVEA-TECH posiluje rozvoj svých produktů na globálním trhu

Dnem 1.10. 2015 dochází k rozdělení společnosti INVEA-TECH na dvě nové firmy - Flowmon Networks, a.s. a Netcope Technologies, a.s. Cílem rozdělení je umožnit rychlejší rozvoj produktů na globálním trhu.

Část firmy věnující se řešení Flowmon pro monitorování a bezpečnost počítačových sítí bude dále existovat pod názvem Flowmon Networks. Oblast vývoje síťových karet a aplikací pro hardwarovou akceleraci bude dále rozvíjena novou společností Netcope Technologies. Cílem rozdělení je umožnit rychlejší rozvoj obou produktových linií na globálním trhu. Obě oblasti vlastními produkty s různým obchodním cyklem cílí na jiné zákazníky a čelí jiným tržním příležitostem.

Společnost INVEA-TECH vznikla v roce 2007 jako technologický startup Masarykovy univerzity a Vysokého učení technického v Brně v Jihomoravském inovačním centru. Z malého týmu se během několika let podařilo vytvořit stabilní a rychle rostoucí společnost. Zároveň bylo čím dál zřejmější, že další rozvoj dvou produktových linií na světovém trhu vyžaduje vlastní strategie, cílené investice a volnou ruku pro efektivnější realizaci obchodních záměrů. Jejich osamostatnění je proto pro nás logickým krokem.

Díky špičkovým technologiím, které společnost INVEA-TECH vyvíjí mimo jiné ve spolupráci s vědeckým sdružením CESNET, se jí podařilo uspět na českém trhu i v zahraničí a účastnit se řady evropských technologických projektů. INVEA-TECH je partnerem nejvýznamnějších světových IT firem a pravidelně uvádí na trh nové produkty přispívající k bezpečnosti a stabilitě IT prostředí, které je předpokladem fungování dnešní společnosti. 

Složení týmů a většina kontaktních údajů zůstává beze změny. Pro naše partnery a zákazníky se rozdělením INVEA-TECH nic nemění a smlouvy i doposud platné podmínky zůstávají beze změn a automaticky přechází v rámci projektu štěpení. Obě společnosti zároveň pracují na tvorbě nových identit, které zjednoduší komunikaci obou značek na trhu a zvýší jejich marketingovou sílu.

Netcope Technologies ( původně tzv. FPGA oddělení společnosti INVEA-TECH), se bude nadále zabývat vývojem a programováním síťových karet pro hardwarovou akceleraci. Vývojový tým patří k předním světovým hráčům v dané oblasti. Ten jako první vyvinuli síťovou kartu podporující 100G Ethernet, která si nachází zákazníky mezi poskytovateli internetu, mobilními operátory nebo provozovateli datových center. Produkty této společnosti využívají například i firmy obchodující na největších světových burzách, které díky nim získávají výhodu rychlejší realizací obchodních strategií.

Flowmon Networks bude nadále vyvíjet a zajišťovat podporu řešení Flowmon, které patří k předním nástrojům pro správu počítačových sítí a jejich zabezpečení proti pokročilým kybernetickým hrozbám. Na Flowmon celosvětově spoléhají kritické infrastruktury států, finanční instituce, poskytovatelé internetových služeb, ministerstva, výrobní firmy i menší společnosti, které chtějí vědět, co se děje v jejich počítačové síti.

Další články k tématům - bezpečnost - Ethernet - internet - operátor - startup

Článek FlowMon Networks, a.s. ze dne středa 23. září 2015

Další články od FlowMon Networks, a.s.