logo FORPSI

FORPSI Cloud DBaaS - relační databáze v cloudu jako služba

FORPSI Cloud DBaaS nabízí ideální technologické zázemí pro správu dat v cloudu s širokou podporou pro všechny typy soukromých i komerčních využití - vysoký výkon, rozsáhlé zdroje infrastruktury, integrované zabezpečení a důraz na maximální kompatibilitu s dalšími systémy.

"Cloudové platformy jsou stále častěji využívány nejen pro vývoj, ale také v produkčním prostředí nových projektů. Vývojáři preferují při své orientaci na aspekty projektu připravená řešení. Případná konfigurace a správa služby by znamenala režii navíc. Odpovídáme na tyto potřeby doplněním naší nabídky cloudových služeb o databázové systémy s automatizovaným vytvářením, možností zálohování a širokou škálovatelností. FORPSI Cloud DBaaS nabízí dostatečně robustní řešení pro podnikové systémy a cenové modely zároveň umožňují využití i pro soukromé účely," říká Erich Syrovátka, provozní ředitel INTERNET CZ, a.s.

Vzhledem k tomu, že DBaaS je řešením typu Platforma jako služba (PaaS), poskytuje IT manažerům, vývojářům a softwarovým společnostem univerzální nástroj pro vývoj aplikací.

Nemusejí se tak starat o správu infrastruktury, hardware či zabezpečení, testovací prostředí pro vývoj a produkční servery s vyhrazenými zdroji jejichž konfiguraci lze snadno měnit podle aktuálních potřeb.

I díky těmto vlastnostem zaznamenaly komponenty řešení PaaS v roce 2021 růst o 22%.

FORPSI Cloud DBaaS poskytuje vysokou míru škálovatelnosti díky možnosti plynule navyšovat zdroje podle potřeb vašich databází. Služba se svými vlastnostmi podobá managed službám bez nutnosti starat se o správu infrastruktury, hardwaru, konfigurace enginu databáze, aktualizace či zálohování - vše probíhá automaticky.

Služba se také vyznačuje jasnými a transparentními náklady, které lze snadno sledovat v rozhraní pro správu. Zákazník tak získává komplexní cloudovou infrastrukturu s takřka neomezenými zdroji, prvotřídním zabezpečením a důrazem na maximální kompatibilitu s dalšími systémy.

Dvě varianty řešení FORPSI Cloud DBaaS s měsíčním předplatným:

Oba balíčky zahrnují 1 veřejnou IP adresu, 1 automatickou denní zálohu (obnova dat až 7 dní zpětně) s možností doplňkové služby Backup on demand.

Kromě varianty podle typu zdrojů si zákazník může také vybrat, jaký systém pro správu databází bude používat.

Systémy pro správu databází:

Článek FORPSI ze dne čtvrtek 15. dubna 2021

Další články od FORPSI