logo FORPSI

Registrátorem pro domény .cloud je italská Aruba

Italská společnost Aruba - jediný akcionář české technologické společnosti INTERNET CZ (FORPSI), uspěla v soutěži o generickou TLD doménu .cloud v silné konkurenci dalších žadatelů - Amazon, Charleston Road Registry (Google) a Symantec aj.

Aruba připravuje zahájení činnosti registru pro domény .cloud a očekává, že tímto krokem dále upevní postavení silné evropské značky a rozšíří svou působnost na globálním trhu. .cloud doména je mimořádně žádaná, a to nejen z důvodu obrovského potenciálu pro propagaci vlastních cloudových služeb všech velkých hráčů, ale zejména kvůli celosvětovému úspěchu cloudu jako celku. Tyto okolnosti způsobily zájem o novou generickou doménovou koncovku .cloud na celém světě.

Nasazení gTLD .cloud podpoří další rozvoj cloudových technologií. Služby poskytované na cloudové platformě jsou již nyní považovány za největší současný technologický trend. Potenciál trhu je odhadován na stovky miliard eur.

Aruba bude pravděpodobně jedinou italskou společností, která se stane oficiálním správcem jedné z tzv. nových doménových koncovek. Zdůrazňuje tak své zaměření na investice a technologické inovace.

Podle vize Aruby dojde ke spojení internetu a cloudu v jeden celek, přičemž bude pokračovat vzestup cloudu - nejen obecně, v rámci celé ekonomiky, ale především v oboru informačních technologií.

Z tohoto důvodu chce Aruba, která provozuje na evropském trhu vlastní a velmi úspěšnou cloudovou platformu, využít doménu .cloud k získání pozice významného globálního hráče v celosvětovém měřítku.

Další články k tématům - cloud - domény - inovace - registr

Článek FORPSI ze dne středa 19. listopadu 2014

Další články od FORPSI