logo Foxconn 4Tech s.r.o.

Strojové vidění na bázi umělé inteligence zvyšuje kvalitu výroby

Foxconn 4Tech na letošním MSV v Brně představí aplikaci strojového vidění na bázi umělé inteligence určenou pro optickou inspekci kvality výrobků nebo komponent. Pokročilé řešení umožňuje zavést dokladovatelné řízení kvality, snižuje nároky na lidskou obsluhu a přináší nové možnosti do strojového vidění ve výrobě.

"Účast na významných průmyslových veletrzích vnímáme jako důležitou platformu pro praktické předvedení našich znalostí, zkušeností, konkrétních řešení, produktů a služeb, které firmám pomáhají při transformaci do Průmyslu 4.0. Návštěvníci veletrhu budou mít možnost přímo vyzkoušet inovativní a nákladově efektivní řešení s využitím nejpokročilejších technologií, například umělé inteligence. Poptávka po inovacích v průmyslových a dalších oborech prudce roste. Řada výrobních firem dnes uvádí do praxe pokročilá řešení pro automatizaci, analýzu a predikci dat, chytrou logistiku a řadu dalších dílčích kroků, které vedou k vyšší efektivitě výroby, flexibilitě a optimalizaci nákladů," říká Jiří Krátký, ředitel obchodu a marketingu ve Foxconn 4Tech.

Další novinkou, kterou Foxconn 4Tech v Brně na veletrhu představí, pak bude vlastní průmyslová IoT platforma (IIoT) s funkční aplikací pro řízení, monitoring a predikci spotřeby energií a dalších parametrů prostředí. IIoT platforma slouží jako základ pro integraci díky schopnosti sběru a předzpracování libovolných dat z různých zdrojů.

Součástí praktických ukázek bude i vlastní systém pro plánování a řízení výroby, určený pro standardní i extrémně flexibilní výrobu ve spojení s řešením chytré logistiky.

Ucelené řešení průmyslové automatizace zahrnující i systém MES, WMS, strojového vidění a pokročilé robotiky bude pro návštěvníky veletrhu k dispozici v robotické cele reprezentující dlouholeté zkušenosti a znalosti společnosti Foxconn 4Tech s využitím nejpokročilejších technologií.

Mezinárodní strojírenský veletrh (MSV) v Brně patří k nejvýznamnějším evropským průmyslovým veletrhům. V loňském roce přivítal přes 80 tisíc návštěvníků a i v letošním roce lze očekávat velkou návštěvu s ohledem na trvale rostoucí zájem průmyslových firem o novinky a inovace.

Mezinárodní strojírenský veletrh se koná ve dnech 1. - 5. 10. 2018 na brněnském výstavišti. Výstavní expozice Foxconn 4Tech bude pro návštěvníky veletrhu připravena v hale C, stánek 3.

Článek Foxconn 4Tech s.r.o. ze dne středa 5. září 2018

Další články od Foxconn 4Tech s.r.o.