logo Fujitsu Technology Solutions s.r.o.

Fujitsu PRIMERGY BX400: levné blade řešení pro SMB firmy

Fujitsu představuje blade řešení pro malé a středně velké firmy (SMB), které mají zájem o škálovatelné a efektivní zařízení se snadnou konsolidací. Přístroje PRIMERGY BX400 nabízejí firmám cenově dostupnou technologii blade řešení s vysokou spolehlivostí a produktivitou.

Nový plně vybavený blade systém PRIMERGY BX400 je navržen jako uživatelsky komfortní a univerzální infrastruktura pro středně velké zákazníky s velkými požadavky na výpočetní a úložnou kapacitu, kam patří např. pobočky velkých podniků.

PRIMERGY BX400 představuje zelené datové centrum, které dokáže zkombinovat až osm serverových nebo úložných blade modulů v jediné malé skříni a je podporováno komplexním souborem řešení a služeb. Spojuje špičkovou technologii, například plně integrované virtuální úložné zařízení využívající technologii partnerské společnosti NetApp, s mimořádnou flexibilitou vstupních a výstupních rozhraní, a s propustností blade systému PRIMERGY BX900 Dynamic Cube, jež byl představen v loňském roce.

Snadná instalace a správa blade systému PRIMERGY BX400 umožňuje firmám trávit méně času konfigurací a administrací, a ušetřený čas zaměřit na klíčové procesy, které jsou zásadní pro jejich ziskovost. Zjednodušené řízení životního cyklu snižuje denní provozní náklady až o 60 %. Řada BX400 se podobně jako všechny servery PRIMERGY dodává se softwarovou sadou Fujitsu ServerView umožňující snadné řízení a monitorování systémů. Další softwarové komponenty jako ServerView Resource Coordinator VE a Virtual IO Manager zajišťují jednotný provoz fondů fyzických a virtuálních serverů s ekonomicky výhodným řešením vysoké dostupnosti.

PRIMERGY BX400 je díky konsolidované konstrukci cenově dostupnější, než ostatní blade servery na trhu, a zároveň šetří místo v kanceláři. Malým a středním firmám, které často mají k dispozici jen omezený prostor, nabízejí dvě verze systému PRIMERGY BX400 flexibilitu pro různá prostředí. Rackovou verzi lze snadno integrovat do standardní 19" skříně Fujitsu nebo jiného výrobce. Samostatně stojící verze se vejde pod stůl nebo třeba na recepci, kde svým provozem nikoho neruší, protože díky nízké hladině hluku - pouhých 45 decibelů - patří mezi nejtišší přístroje této kategorie na trhu.

"Středně velké firmy s velkými objemy dat mají obdobné IT potřeby jako velké podniky, avšak jsou daleko více omezeny dostupností IT odborníků a rozpočty," řekl Jens-Peter Seick, senior viceprezident systémů datových center ve společnosti Fujitsu Technology Solutions. "PRIMERGY BX400 představuje komplexní dynamickou infrastrukturu tvořenou až osmi serverovými a úložnými blade moduly nebo síťovými prvky, které doplňují dynamické služby Fujitsu pro cloud computing. Díky malým rozměrům se ideálně hodí pro SMB firmy s velkými nároky na výpočetní a úložnou kapacitu, a navíc nevyžaduje žádné zvláštní napájení, chlazení ani IT znalosti."

Energeticky efektivní, ekonomicky výhodné a snadno instalovatelné i spravovatelné řešení Fujitsu PRIMERGY BX400 pomůže firmám zvýšit jejich produktivitu - nabízí větší efektivitu IT a snížení nákladů na úložnou i výpočetní kapacitu. Dokáže snížit účty za energii až o 30 procent, a protože vydává méně tepla, minimalizuje také tlak na klimatizaci a snižuje emise CO2. Firmy jistě ocení také ucelenou škálovatelnou a modulární infrastrukturu PRIMERGY spolu se širokou nabídkou globálních infrastrukturních služeb společnosti Fujitsu.

Komplexní portfolio blade řešení Fujitsu PRIMERGY je vhodné pro celou řadu aplikací ve fyzických i virtuálních prostředích, protože je vybaveno nejnovějšími procesory Intel Xeon řady 5600 a velkou paměťovou kapacitou. V kombinaci s blade servery PRIMERGY tak Fujitsu nabízí plně integrované virtuální úložné zařízení a připojení do cloudu, které umožňuje zákazníkům rozšířit jejich stávající infrastrukturu rychlým a snadným přístupem k individuálně konfigurovaným serverovým, úložným či zálohovacím zdrojům.

Podle aktuálních potřeb firem lze i blade servery PRIMERGY snadno přidat nebo rozšířit. PRIMERGY BX400 je plně kompatibilní se všemi prvky portfolia blade řešení PRIMERGY BX. Větším podnikům, které potřebují rozšířit instalovaný systém PRIMERGY BX900, ale nevyžadují výpočetní výkon 18 blade serverů, může PRIMERGY BX400 posloužit jako rozšíření a doplnění aktuálních konfigurací.

Systémy řady PRIMERGY BX jsou určeny pro široké spektrum oblastí využití - od webových serverů či farem terminálových serverů s nižšími nároky na výkon až po vysoce výkonné konfigurace databázových nebo aplikačních serverů. Fujitsu PRIMERGY BX400 podporuje všechny současné i předchozí verze oblíbených operačních systémů Windows a Linux i běžně používané hypervisory jako Microsoft HyperV, VMware a Citrix Xen. PRIMERGY BX400 může být osazen stejnými serverovými, úložnými, síťovými a řídicími blade moduly PRIMERGY BX jako model PRIMERGY BX900, který ve standardních testech vytvořil několik světových rekordů.

"PRIMERGY BX400 nabízí optimální řešení pro úložné požadavky středně velkých firem, které přecházejí na flexibilní, integrovaná a sdílená řešení IT infrastruktury," řekl Rick Scurfield, viceprezident pro globální systémové partnery společnosti NetApp. "U virtuálního úložného zařízení s technologií NetApp Data ONTAP-v mohou zákazníci společnosti Fujitsu využívat osvědčené a inovativní funkce NetApp zaměřené na efektivitu ukládání dat, například snímkování, které pomáhá zákazníkům dosáhnout větší finanční úspory a provozní efektivity."

PRIMERGY BX400 je již celosvětově v prodeji u obchodních partnerů společnosti Fujitsu.

Další články k tématům - blade - BX400 - BX900 - NetApp - PRIMERGY - SMB - Rick Scurfield

Článek Fujitsu Technology Solutions s.r.o. ze dne pátek 10. prosince 2010

Další články od Fujitsu Technology Solutions s.r.o.

Minipočítač s modulární konstrukcí a mnoha možnostmi montáže

Evropské firmy nejsou připravené na trend umělé inteligence

Nový obchodní model flexibilního cloudu Fujitsu

Serverové řešení Fujitsu pro VMware EVO: RAIL

Pracovní stanice Fujitsu CELSIUS posouvají grafický výkon na novou úroveň

Fujitsu má dotykový ultrabook s procesory IC 4. generace

Fujitsu zlevní datová úložiště ETERNUS DX S2 až o 30 procent

Fujitsu představuje inteligentní serverovou páteřní technologii pro datová centra

Fujitsu Cloud End User Protect s využitím technologie cloudého řešení od Symantec

Fujitsu doplnilo své rostoucí globální cloudové portfolio o správu IT jako službu

Fujitsu Server PRIMERGY - inteligentní serverová páteřní technologie pro datová centra

Komplexní strategie Fujitsu v oblasti globálního cloudu

Úložiště Fujitsu ETERNUS DX navyšuje výkon až o 50 procent a překonává hranici 1000000 IOPS

Spolehlivá stolní zařízení Fujitsu

Fujitsu vnáší do HPC jednoduchost a cenovou dostupnost

Nová řada zeřízení Fujitsu Long Lifecycle

Žhavé novinky na roadshow Fujitsu IT Future 2013

Kamenná prodejna zůstává centrálním místem setkávání se zákazníky

Elektronická archivace Fujitsu SecDocs s certifikací české i evropské legislativy

Fujitsu IT Future 2013

Nový akční plán skupiny Fujitsu pro ochranu životního prostředí

Cloudové služby Fujitsu posilují akvizicí RunMyProcess

SPARC servery Fujitsu M10

Fujitsu Power Appliance pro platformu SAP HANA

Biometrická autentizace Fujitsu PalmSecure

Notebooky Fujitsu LIFEBOOK E s podporou podnikové mobility

Clusterový server Fujitsu PRIMERGY CX420 chrání firemní aplikace

Energetický audit podle požadavků EU

Novinky Fujitsu na veletrhu CeBIT

Tablet Fujitsu Stylistic M702 se zvýšenou odolností

Marian Korčák posiluje tým Fujitsu

Fujitsu posouvá obchodní model ke službám a řešením

Statistika zákaznického servisu Fujitsu za rok 2012

NAS servery CELVIN pro malé a středně velké firmy

Fujitsu FUTRO Z220: tenký klient s vysokým výkonem v malém provedení

Stolní zařízení Fujitsu X Line s integrací dotykového uživatelského rozhraní

FlexFrame Orchestrator pro správu infrastruktury datových center

Energetický audit Eco Track jako cloudová služba

Fujitsu Forum představilo budoucnost IT

Chytrý obojek s podporou cloudových služeb Fujitsu

Nové portfolio produktů Fujitsu s Windows 8

Robot Tódai: Fujitsu se podílí na projektu vývoje umělé inteligence

Servery PRIMERGY s OS Windows Server 2012

Fujitsu představuje nové portfolio notebooků LIFEBOOK 2012

Servery Fujitsu PRIMERGY stále vládnou světu virtualizace

Notebook LIFEBOOK P772/E s komponenty po recyklaci CD a DVD

Unikátní senzor identifikace osob od Fujitsu skenuje žíly v dlani

DynamicFabric: inovativní technologie optimalizuje síťovou infrastrukturu a pružnost serverů

Navigační systém pro nevidomé

Server PRIMERGY RX500 S7 s výkonem čtyřpaticového serveru a efektivitou dvoupaticového řešení