logo Fujitsu Siemens Computers s.r.o.

Fujitsu Siemens Computers představuje stylové a dostupné Tablet PC pro studenty

Fujitsu Siemens Computers představuje zbrusu nový, plně vybavený model Tablet PC za doporučenou koncovou cenu od 27 900 Kč (bez DPH), a nabízí tak dostupnou volbu začátečníkům. LIFEBOOK T1010 a jeho speciální verze určená pro školy, LIFEBOOK T1010 EDU, dokazují, že nízká cena nemusí jít na úkor výkonu, a navíc nabízejí řadu funkcí, jež studentům velmi usnadní život.

Dny nečitelných rukopisných poznámek, nudného studia z mikrofilmů a hodin strávených hledáním informací jsou sečteny. Dnešní studenti se mnohem častěji než kdykoliv dříve připojují k sítím a internetu – a počítač nebo notebook vnímají jako přirozenou pomůcku pro každodenní studium.

Skvělý 13,3“ displej s pasivním digitizérem zajišťuje pohodlnou práci s jakoukoliv aplikací. Obrazovka reaguje na dotyk, což ocení uživatelé, kteří tablet ovládají raději rukou než perem. Díky přirozenému způsobu vkládání dat – psaním nebo kreslením perem či dokonce prstem – představuje LIFEBOOK T1010 ideální nástroj pro menší děti, protože nevyžaduje předchozí znalost práce s myší nebo klávesnicí. Znamená to také, že LIFEBOOK T1010 lze využívat na základních školách při výuce dětí, které ještě neumějí psát a číst, nebo v rámci speciálního vzdělávání.

Dalším plusem pro školní výuku je automatické rozpoznávání rukopisu a možnost ukládání rukopisných poznámek. Složité matematické vzorce, poznámky, rukopisy, nákresy v PowerPointu, poznámky k PDF souborům nebo ručně načrtnuté myšlenkové mapy lze okamžitě ukládat v digitální podobě a později snadno znovu použít nebo zobrazit. Zbytečné štosy papíru, rozmazané poznámky a oslí uši jsou nyní historií.

Konvertibilní notebooky nabízejí speciální funkce na podporu efektivní práce v prostředí vzdělávacích zařízení. Například displej lze natáčet v obou směrech, což usnadňuje jeho použití při práci ve skupině a zajišťuje snadné ovládání.

Zavedení moderních notebooků do výuky ve třídě přináší mnoho možností. Několik studentů ze sportovního gymnázia v německém Magdeburgu se nedávno kvalifikovalo na olympijské hry v Pekingu. Přípravy a sportovní soustředění znamenaly, že zmeškají velkou část výuky. Díky nasazení Tablet PC od Fujitsu Siemens Computers se mladí olympionici mohli účastnit výuky na dálku a nepřišli o žádné znalosti.

Fujitsu Siemens Computers přikládá k modelu LIFEBOOK T1010 EDU množství softwarových doplňků, díky nimž se dokonale hodí pro prostředí vzdělávacích zařízení. Například programy xThink Calculator (plná verze) a MathJournal™ (30denní zkušební verze) přinášejí nový pohled na svět čísel, zatímco aplikace MagicDesktop (plná verze), geniální vzdělávací program pro děti, umožňuje mladším žákům učit se hrou a důkladně je připravuje na multimediální nároky budoucnosti.

LIFEBOOK T1010, vybavený nejnovější technologií procesorů Intel® Centrino® 2 nebo procesorem Intel® Celeron®, je výkonný i elegantní společník. Tento konvertibilní notebook se dodává v moderním bílém provedení s designovými doplňky, jako jsou například chromové panty víka. Pokud se uživatelům ledově bílá bude zdát příliš monotónní, mohou vzhled a styl svého Tablet PC změnit prostřednictvím široké řady designových skinů. Tyto skiny – vyvinuté společností DeinDesign – se vyrábějí z vysoce kvalitního individuálně tištěného vinylu, střiženého přesně na míru modelu LIFEBOOK T1010, a jsou připraveny k okamžitému použití. Díky hladkému povrchu a krycí vrstvě odolné vůči otěru jsou nejen elegantní, ale zároveň poskytují i ochranu před škrábanci a nečistotami.

Mladší cílová skupina, jíž je LIFEBOOK T1010 určen, oceňuje související nevšední doplňky. Fujitsu Siemens Computers proto dodává i módní batoh v designu sladěném s notebookem a malou, snadno ovladatelnou myš.

LIFEBOOK T5010 – volba pro náročnější

Fujitsu Siemens Computers v rámci řady LIFEBOOK T nabízí i high-endovou verzi pro náročnější uživatele, kteří touží po špičkovém přístroji. Model LIFEBOOK T5010 přináší množství funkcí, jež jsou velmi žádané v profesionálním prostředí, jako je například integrovaná podpora vysokorychlostních 3G sítí/UMTS pro plnou konektivitu nebo řada zabezpečovacích prvků: TPM modul, integrovaný snímač otisku prstů či čtečka karet SmartCard. V případě jakýchkoliv technických dotazů lze LIFEBOOK T5010 kdykoliv připojit ke vzdálené správě pomocí nejnovější technologie Intel® vPro. Díky hmotnosti pouhé 2 kg je LIFEBOOK T5010 jedním z nejlehčích plně vybavených Tablet PC na světě.

"Nová generace Tablet PC společnosti Fujitsu Siemens Computers opět podtrhuje její inovativní sílu lídra tohoto tržního segmentu," uvedl Andreas Thimmel, první viceprezident divize Volume Business společnosti Fujitsu Siemens Computers. "Řada LIFEBOOK T bere v potaz celou řadu požadavků našich uživatelů - ať už ze sféry profesionálů nebo začátečníků. Model LIFEBOOK T1010 vnímáme především jako důležitou investici v rámci našeho dlouhodobého úsilí v oblasti vzdělávání a zpřístupňování moderní IT pedagogům a studentům."

LIFEBOOK T1010 bude v průběhu září dostupný u místních dodavatelů za doporučenou koncovou cenu od 27 900 Kč (bez DPH). Cena modelu LIFEBOOK T5010 začíná na 36 900 Kč (bez DPH).

Článek Fujitsu Siemens Computers s.r.o. ze dne středa 27. srpna 2008

Další články od Fujitsu Siemens Computers s.r.o.

Minipočítač s modulární konstrukcí a mnoha možnostmi montáže

Evropské firmy nejsou připravené na trend umělé inteligence

Nový obchodní model flexibilního cloudu Fujitsu

Serverové řešení Fujitsu pro VMware EVO: RAIL

Pracovní stanice Fujitsu CELSIUS posouvají grafický výkon na novou úroveň

Fujitsu má dotykový ultrabook s procesory IC 4. generace

Fujitsu zlevní datová úložiště ETERNUS DX S2 až o 30 procent

Fujitsu představuje inteligentní serverovou páteřní technologii pro datová centra

Fujitsu Cloud End User Protect s využitím technologie cloudého řešení od Symantec

Fujitsu doplnilo své rostoucí globální cloudové portfolio o správu IT jako službu

Fujitsu Server PRIMERGY - inteligentní serverová páteřní technologie pro datová centra

Komplexní strategie Fujitsu v oblasti globálního cloudu

Úložiště Fujitsu ETERNUS DX navyšuje výkon až o 50 procent a překonává hranici 1000000 IOPS

Spolehlivá stolní zařízení Fujitsu

Fujitsu vnáší do HPC jednoduchost a cenovou dostupnost

Nová řada zeřízení Fujitsu Long Lifecycle

Žhavé novinky na roadshow Fujitsu IT Future 2013

Kamenná prodejna zůstává centrálním místem setkávání se zákazníky

Elektronická archivace Fujitsu SecDocs s certifikací české i evropské legislativy

Fujitsu IT Future 2013

Nový akční plán skupiny Fujitsu pro ochranu životního prostředí

Cloudové služby Fujitsu posilují akvizicí RunMyProcess

SPARC servery Fujitsu M10

Fujitsu Power Appliance pro platformu SAP HANA

Biometrická autentizace Fujitsu PalmSecure

Notebooky Fujitsu LIFEBOOK E s podporou podnikové mobility

Clusterový server Fujitsu PRIMERGY CX420 chrání firemní aplikace

Energetický audit podle požadavků EU

Novinky Fujitsu na veletrhu CeBIT

Tablet Fujitsu Stylistic M702 se zvýšenou odolností

Marian Korčák posiluje tým Fujitsu

Fujitsu posouvá obchodní model ke službám a řešením

Statistika zákaznického servisu Fujitsu za rok 2012

NAS servery CELVIN pro malé a středně velké firmy

Fujitsu FUTRO Z220: tenký klient s vysokým výkonem v malém provedení

Stolní zařízení Fujitsu X Line s integrací dotykového uživatelského rozhraní

FlexFrame Orchestrator pro správu infrastruktury datových center

Energetický audit Eco Track jako cloudová služba

Fujitsu Forum představilo budoucnost IT

Chytrý obojek s podporou cloudových služeb Fujitsu

Nové portfolio produktů Fujitsu s Windows 8

Robot Tódai: Fujitsu se podílí na projektu vývoje umělé inteligence

Servery PRIMERGY s OS Windows Server 2012

Fujitsu představuje nové portfolio notebooků LIFEBOOK 2012

Servery Fujitsu PRIMERGY stále vládnou světu virtualizace

Notebook LIFEBOOK P772/E s komponenty po recyklaci CD a DVD

Unikátní senzor identifikace osob od Fujitsu skenuje žíly v dlani

DynamicFabric: inovativní technologie optimalizuje síťovou infrastrukturu a pružnost serverů

Navigační systém pro nevidomé

Server PRIMERGY RX500 S7 s výkonem čtyřpaticového serveru a efektivitou dvoupaticového řešení