logo GATC s.r.o.

Nová RFID čtečka Intermec IF30 pro zarušené rádiové prostředí

Intermec uvádí na trh nový model UHF RFID čtečky IF30. Novinkou je plná podpora režimu DRM (dense reader mode), kdy je možné RFID čtečku IF30 používat i ve velmi zarušeném rádiovém prostředí.

Najčastější využití tohoto módu je pro rozsáhlé instalace, kde je nutné mít RFID čtečky umístěné blízko u sebe a dochází k překrývání jejich signálu. Navíc je nutné v těchto instalacích i současné čtení velkého množství RFID tagů, které tato čtečka bez problémů zvládá.

Další výhodou této nové čtečky je vysoká rychlost čtení a zápisu. Je možné číst přepravní balení opatřené RFID tagy, které se pohybují po přepravním pásu rychlostí až 8 m/s.

Zařízení umožňuje připojení jedné až čtyř exerních antén a pomocí portu GPIO umí také zpracovávat data ze 4 externích vstupů a ovládat 4 výstupy. S pomocí GPIO portu je tedy možné přípojení externích signalizačních zařízení a externích čidel bez nutnosti použití externích zařízení. Tento koncept zvyšuje celkovou užitnou hodnotu zařízení a snižuje náklady.

Pro komunikaci s nadřazenými systémy lze využít seriové připojení RS-232, nebo rychlejší klasické ethernetové rozhraní.

Standardem v této kategorii průmyslových zařízení je krytí proti prachu a vodě – IP53 a možnost provozu od -20°C do 55°C.

Článek GATC s.r.o. ze dne úterý 5. června 2007

Další články od GATC s.r.o.