logo Genesys Telecommunications Laboratories s.r.o.

Genesys je lídrem v oblasti samoobslužných systémů call center

Studie společnosti Gartner, která analyzuje trh samoobslužných systémů firemních call center, umístila firmu Genesys do takzvaného kvadrantu lídrů. Vyplývá to ze studie "Magic Quadrant for Interactive Voice Response (IVR) Systems and Enterprise Voice Portals, 2008", která hodnotí úroveň dodavatelů řešení IVR v oblasti podnikových hlasových portálů.

Tyto automatizované systémy umožňují zákazníkům obsloužit se vymačkáváním voleb na telefonu nebo zadáváním hlasových povelů. Autory analýzy jsou Steve Cramoysan a Rich Costello.

Společnost Gartner charakterizuje dodavatele, kteří se umístili v takzvaném kvadrantu lídrů, jako "velmi výkonné s rozsáhlou nabídkou hlasových řešení, s významným podílem na trhu, širokým geografickým pokrytím a jasnou vizí, jak by se měla samoobslužná hlasová řešení dále vyvíjet. Tyto firmy navíc patří mezi prověřené dodavatele interaktivních hlasových produktů. Díky svému produktovému portfoliu a s tím souvisejícímu dobrému postavení na trhu budou pravděpodobně i nadále nabízet nejkvalitnější produkty. Mají silné partnery, kteří pro jejich platformu poskytují hlasové aplikace, nástroje a služby. Většinou mají ucelenou nabídku řešení pro call centra, která je dobře integrována s hlasovými platformami zákazníků. Lídři sice ne vždy nabízejí řešení, která by dokonale vyhovovala každému požadavku klientů, ale poskytují kvalitní produkty, z nichž některé mají výjimečné vlastnosti. Navíc jsou jejich řešení spojena s relativně nízkým rizikem."

Firmy, které se snaží o maximální spokojenost zákazníků, nasazují v call centrech pokročilé formy samoobslužných systémů. Snaží se tak zamezit zbytečné frustraci zákazníků pramenící z používání systémů, které se špatně ovládají či jsou nepřehledné. "Vymačkávání nepřehledných voleb při komunikaci s call centry označilo za frustrující 57 procent tuzemských respondentů. Opakovaná frustrace může spotřebitele přimět k odchodu ke konkurenci. Firmy se proto snaží nabídnout uživatelsky příjemnější samoobslužné systémy," vysvětlil regionální manažer společnosti Genesys Martin Veselka.

Genesys stále více upevňuje svoji vedoucí pozici na trhu se systémy IVR a s podnikovými hlasovými portály. Do Česka nyní míří nová generace samoobslužných systémů, které lze ovládat lidským hlasem. Zkušenosti ze zahraničí potvrzují, že spotřebitelé je vnímají pozitivně. "Jde o vyspělou a odzkoušenou technologii. Systém je schopen v 90 procentech případů ihned rozeznat požadavek zákazníka, protože jde obvykle o rutinní dotazy na služby, o technické problémy, objednávky či reklamace," řekl Martin Veselka.

Podle společnosti Gartner "firmy stále častěji zavádějí hlasová řešení založená na internetových standardech a architektuře hlasových portálů. Klíčoví dodavatelé vylepšují integraci funkcí hlasové samoobsluhy a služeb poskytovaných živými operátory. Snižují tak složitost vývoje i provozu těchto řešení." Poptávce zákazníků vychází společnost Genesys vstříc nabídkou hlasové platformy Genesys Voice Platform (GVP). Ta umožňuje zákazníkům nabídnout nejlepší kombinaci samoobslužných a operátorem asistovaných služeb, která pružně reaguje na neustále se měnící požadavky a očekávání zákazníků.

Článek Genesys Telecommunications Laboratories s.r.o. ze dne čtvrtek 19. června 2008

Další články od Genesys Telecommunications Laboratories s.r.o.

Digitalizace zákaznické péče s podporou kontaktního centra v cloudu

Manažeři velkých firem vnímají sociální sítě jako riziko

Genesys Social Engagement: řešení pro firemní sociální komunikaci

Genesys Compact Edition je nové řešení pro péči o zákazníky

Genesys patří mezi lídry trhu v oblasti systémů pro řízení call center

Nekvalitní péče o zákazníky vede k miliardovým ztrátám

Češi jsou frustrováni samoobslužnými centry péče o zákazníky

Nejvíce jsou zákazníci spokojeni s péčí firem z oblasti spotřebního zboží, finančních služeb a telekomunikací

Naštvaní zákazníci ročně připraví firmy o 19,3 miliardy korun

Genesys je lídrem v oblasti samoobslužných IVR call center

Iniciativa Genesys zabraňuje chaosu v komunikaci se zákazníky

Datamonitor zařadil Genesys mezi doporučované dodavatele IP řešení pro kontaktní centra

LivePerson a Genesys představují nové řešení pro vytipování a oslovení perspektivních on-line zákazníků

Genesys a IBM nabízejí společné řešení pro kontaktní centra

Nové aplikace Genesys zdokonalují možnosti řídit kvalitu a výkon systému péče o zákazníky

Software od Genesys a InQuira pozná úmysly zákazníků

Genesys posiluje prostřednictvím dvou akvizicí

Gartner zařadil Genesys do kvadrantu lídrů v oblasti infrastruktury kontaktních center

Genesys rozšířuje partnerský program Gvalidated

Řešení GETS sníží telekomunikační poplatky až o 25 procent

Genesys představuje Genesys Voice Platform 8

Genesys je lídrem v oblasti samoobslužných systémů call center

Většina firem neumí komunikovat se zákazníky

Čechy frustrují zastaralé mluvící automaty

Genesys koupila analytickou firmu Informiam

Společnost Genesys se umístila v kvadrantu lídrů v oblasti poskytování infrastruktury pro kontaktní centra

Loajalita zákazníků závisí na úrovni služeb call center