logo Google Czech Republic, s.r.o.

Multimediální platforma Google Play se v ČR rozšiřuje o hudební obsah

Česká republika je jednou ze sedmi zemí, kde Google startuje plnohodnotnou službu Hudba Google Play. Uživatelům přináší 3 klíčové funkce - miliony skladeb, bezplatné online cloudové úložiště a možnost předplatit si neomezený přístup k hudbě díky službě Hudba Google Play Naplno.

Multimediální platforma Google Play se dnem 1.10. 2013 v České republice rozšiřuje o hudební obsah. Díky nové službě Hudba Google Play získají čeští uživatelé přístup k milionům písní od největších světových i českých interpretů a hudebních vydavatelství. Stejně tak mají možnost v rámci služby uložit až 20000 vlastních skladeb online a mít k nim přístup ze svých mobilních zařízení. Neomezený přístup k hudbě si mohou uživatelé předplatit prostřednictvím služby Hudba Google Play Naplno, kterou mohou první měsíc vyzkoušet zcela zdarma.

Frontman kapely Kryštof Richard Krajčo říká: "Je to skvělá zpráva nejen pro hudbu obecně, ale také pro fanoušky hudby. Mít možnost nakupovat své interprety, a tím je podporovat přímo ze svého telefonu, který se stává v dnešní době přehrávačem č. 1, je to nejlepší, co mohlo milovníky hudby potkat. Ti, kteří už nepotřebují vůni bookletu, nebo praskot vinylu, mají celý hudební obchůdek ve své kapse. A je skvělé, že tím můžou podporovat i české interprety. Díky za to. Díky Google Play."

Česká republika je jednou ze sedmi zemí, kde Google startuje plnohodnotnou službu Hudba Google Play. Uživatelům přináší 3 klíčové funkce. Hlavní součástí služby je internetový obchod Google Play, který nabízí miliony písní z celého světa. Uživatelé tak mají možnost vybírat a nakupovat své oblíbené skladby nebo celá alba a přidávat si je do své online hudební knihovny.

Na licenčních podmínkách pro zpřístupnění služby spolupracoval český Google s místním Ochranným svazem autorským. Roman Strejček, předseda představenstva OSA, k tomu dodává: "Velice mě těší, že jsme jako vůbec první kolektivní správce ve střední a východní Evropě dosáhli dohody se společností Google na licenčních podmínkách pro spuštění globální internetové hudební služby Google Play. Svět internetu nezná teritoriální hranice. Proto přicházíme s inovativním přístupem v licencování hudby na internetu, který opouští tradiční teritoriální způsob licencování."

Součástí nabídky je i téměř kompletní česká hudební produkce různých žánrů od známých i méně známých interpretů včetně kapely Lucie, Tomáše Kluse nebo Lucie Bílé. V rámci Hudby Google Play uživatelé najdou alba a skladby téměř 50 hudebních vydavatelství včetně mnoha lokálních jako EMI, Championship Music, Sony Music, Supraphon a Universal Music.

"Český hudební trh je zrovna v bodě velkého zlomu, kdy po dekádě poklesů může očekávat konečně růst. Je skvělé, že Google vstupuje s tímto servisem právě k nám a vedle dobře fungujícího YouTube přidá i přímo placený legální servis," říká Tomáš Filip, Managing Director, Universal Music Czech Republic.

Uživatelé mohou také využít neomezeného přístupu k milionům skladeb a hudebních alb pod názvem Hudba Google Play Naplno. V rámci služby Naplno lze vytvářet interaktivní playlisty (tzv. rádia) podle vybrané skladby nebo interpreta, libovolně doplňovat, odstraňovat a znovu přidávat písničky do seznamu. Také je možné prohlížet doporučení předních hudebních expertů, vyhledávat skladby podle žánru a pomocí funkce "Okamžitý poslech" poslouchat hudbu, kterou uživatelům služba nabídne na základě jejich oblíbených skladeb.

Přístup do služby Naplno mohou uživatelé získat již dnes a první měsíc ji mohou vyzkoušet zcela zdarma. Měsíční předplatné bude následně činit 149 Kč měsíčně, přičemž do 15.11. 2013 může kdokoliv využít zvýhodněné nabídky a získat předplatné za 129 Kč měsíčně.

"Jsme nadšeni, že se nám pro uživatele České republiky podařilo zpřístupnit službu Hudba Google Play, a to se všemi dostupnými funkcemi. Ode dneška může každý nezávazně vyzkoušet kouzlo neomezeného přístupu k hudbě včetně bohatého katalogu českých i slovenských interpretů", upřesňuje Michal Zachar, marketingový manažer Googlu, a dodává: "Věřím, že službu díky atraktivně nastaveným podmínkám ocení nejen majitelé Android zařízení, kteří mezi uživateli chytrých telefonů převažují, ale všichni milovníci hudby."

Třetím klíčovým atributem služby je možnost využívat ji jako úložiště a nakombinovat vytvořenou knihovnu s vlastní hudbou. V rámci služby lze nahrát svoji soukromou hudební sbírku v rozsahu až 20 tisíc oblíbených skladeb, uložit si ji zdarma v cloudu a následně ji streamovat ze svých zařízení.

Hudba Google Play přináší výhody také hudebním vydavatelstvím, ale i stovkám místních nezávislých interpretů a labelů. Umělci mohou prostřednictvím platformy Google Play Artist Hub prodávat svou hudbu fanouškům napřímo. Jednoduše si vytvoří profil, nahrají soubory s hudbou, nastaví si cenu a prodávají. Součástí služby je i standardní zabezpečení ochrany autorských práv.

Služba Hudba Google Play je dostupná pro chytré telefony a tablety s operačním systémem Android v online obchodě Google Play a přes webové rozhraní play.google.com. Vybraná alba a playlisty písní si uživatelé mohou označit a mít je dostupné, i když jsou offline.

Zakoupenou hudbu na Google Play lze také stáhnout ve formátu MP3 do počítače nebo do své iTunes knihovny.

Další články k tématům - Android - cloud - MP3 - tablet - telefon - úložiště - vyhledávání - YouTube - zdarma - Michal Zachar

Článek Google Czech Republic, s.r.o. ze dne středa 2. října 2013

Další články od Google Czech Republic, s.r.o.

Acer Chromebook přichází na český trh

David Špinar posiluje obchodní tým českého Googlu

Digitalizované sbírky umění online na Google Art Projek

Filmové hity i klasika na Google Play

Google byt představuje domácnost budoucnosti

Street View auta opět v akci

Dva tisíce e-knih v češtině na Google Play od Grada Publishing

Vanda Wolfová je novou ředitelkou pro vztahy s agenturami Google v Česku a na Slovensku

Multimediální platforma Google Play se v ČR rozšiřuje o hudební obsah

Služba Knihy Google Play přichází do České republiky

Vylepšení Map Google pro mobilní zařízení

Google Grants dostupné pro všechny české neziskovky

Diagram znalostí - nový panel ve výsledcích Google vyhledávání

Stanovisko Google k mylným informacím o poskytování dat vládě USA

Fotogalerie firem na mapách Google

Český YouTube Fest 2013 jde do finále

Dobrý voják Švejk v Doodle Google

Hodnotu zábavy na internetu Češi vnímají ve výši 29 tisíc korun

Budoucnost ekonomiky očima Erica Maskina

Navlneinternetu.cz

Internet mění podnikání a marketing malých a středních firem

Pražská MHD na mapách Google

Google Grants pro neziskové organizace

LOH Londýn 2012 s Google

Další turistické destinace z Čech a Moravy na mapách Street View

Google+ Místa: přečtěte si recenze svých známých

Český YouTube Fest zná své finalisty

Hangouts On Air: vysílaná setkání s Google+

Disk Google: nová služba pro nahrávání, ukládání a správu souborů

Využití cloudu ve vzdělávání

Národní galerie se zapojuje do Art Projektu

Supraphon na YouTube

Život v jednom dni na YouTube

První globální filmový experiment YouTube

Podpořte českého vítěze celosvětové soutěže globální fotbalové podoby loga Google Doodle

3930 českých historických titulů na Knihách Google

Soutěž o nejlepší fotbalový Doodle má českého finalistu

IAB Europe spustila Consumer Commerce Barometer

Podle sledovanosti politického obsahu na YouTube by volby 2010 vyhrála pravice

5. narozeniny YouTube komunity

Google inovuje strukturu výstupu výsledků vyhledávání

Google AdWords Certified Partner, nový certifikační program pro partnery a agentury

Google soutěž pro mladé výtvarníky o nejlepší fotbalový Doodle

Nový Doodle připomíná narození Vlasty Buriana

Český tým Googlu posiluje

MHD Brno na Mapách Google

Nakupování s Googlem, nová funkce ve vyhledávání

Nejhledanější české dotazy na téma daní

Google spouští Vyhledávání v reálném čase globálně