logo GTS Czech s.r.o.

Rozšiřování služeb i působnosti

Konsorcium finančních investorů se definitivně stalo novým majitelem telekomunikační skupiny GTS Central European Holding (GTS CE), jejíž součástí je i český celonárodní telekomunikační operátor GTS Novera. Skupina GTS CE nyní plánuje další rozšiřování nabídky telekomunikačních služeb zahrnujících celý středoevropský region a otevření kanceláří v Rakousku a Německu.

Česká GTS Novera, která je největší pobočkou skupiny GTS CE a na jejích celkových tržbách se podílí 51 procenty, hodlá posílit svou pozici zejména v oblasti komplexních řešení kombinujících telekomunikační a IT služby. Středem jejího obchodního zájmu zůstává i nadále především firemní segment a oblast veřejné správy.

Novým 100 % vlastníkem mezinárodní telekomunikační skupiny GTS CE se na začátku května definitivně stalo konsorcium finančních investorů vedené fondy Columbia Capital, M/C Venture Partners a Innova Capital. Transakce probíhala od konce prosince, kdy konsorcium s předchozím vlastníkem, finančním holdingem GML Limited, uzavřelo dohodu o koupi skupiny. Columbia Capital a M/C Venture Partners jsou severoamerické finanční skupiny zaměřené na investice do telekomunikačního a IT sektoru. Innova Capital je jedním z vedoucích private equity fondů zaměřených na region střední Evropy. Mezi členy konsorcia patří i Bessemer Venture Partners a další private equity investoři.

Se změnou vlastníka došlo i ke změně ve vrcholném managementu skupiny. Novým generálním ředitelem GTS CE se stal Adam Sawicki, bývalý viceprezident a ředitel regionu západní Evropy a severní Ameriky nadnárodní společnosti TeliaSonera International Carrier. Ve funkci nahradil dosavadního generálního ředitele GTS CE, Tamáse Polgára.

GTS CE: rozšiřování nadnárodních služeb i působnosti

"Naši strategii na další roky lze shrnout pod heslo ‚jeden region, jedna síť, jedna nabídka‘. Naším cílem je dále růst díky možnostem naší unikátní mezinárodní sítě," řekl Adam Sawicki, nový generální ředitel GTS CE. "Naše mezinárodní MPLS síť určená zejména pro nadnárodní společnosti je velmi úspěšná, a proto budeme dále rozšiřovat nabídku regionálních telekomunikačních služeb. Abychom tento cíl podpořili, plánujeme rozšířit naši působnost otevřením kanceláří v Rakousku a Německu. Kromě toho ani nevylučujeme možnost dalších akvizicí v regionu střední a východní Evropy," dodal.

GTS Novera: důraz na firemní segment, oblast veřejné správy a ICT řešení

Milan Rusnák, generální ředitel společnosti GTS Novera, která je největší národní pobočkou skupiny GTS CE a na jejích celkových tržbách se podílí 51 procenty, vidí v nových vlastnících skupiny šanci na další organický rozvoj : "Po letech akvizic konkurenčních operátorů na českém trhu a následné transformaci GTS Novery došlo ke změnám i na úrovni celé skupiny. Přichází čas i podmínky pro trvalý organický růst, přípravu nových produktů a zvyšování výkonnosti. V rámci skupiny pak vítám cestu užší vzájemné spolupráce a profilování se jako jednotný a významný nadnárodní operátor se stabilním zázemím, které představuje konsorcium silných investičních fondů se zkušenostmi v telekomunikacích."

GTS Novera v minulém roce vykázala tržby ve výši 5,765 miliardy Kč, přičemž její hrubý provozní zisk (EBITDA) dosáhl úrovně 1,041 miliardy Kč. Podíl hrubého provozního zisku na celkových tržbách dosáhl 18 procent. "S tímto finančním výsledkem jsme velice spokojeni. Dokazuje zvyšující se efektivitu naší práce, a to v situaci, kdy ceny za telekomunikační služby neustále klesají. Naším cílem v tomto i příštím roce je tento ukazatel neustále zvyšovat," řekl Milan Rusnák.

GTS Novera plánuje v příštích letech i nadále pokračovat ve svém zaměření na firemní segment a oblast veřejné správy. Stále více klade ve svém produktovém portfoliu důraz na služby s vysokou přidanou hodnotou a svým zákazníkům hodlá nabízet co nejkomplexnější řešení kombinující telekomunikační a IT služby. "Systémová integrace je budoucnost telekomunikačního trhu a proto rozvoji těchto služeb věnujeme maximální pozornost. Naše integrovaná řešení nacházejí vedle segmentu korporátních zákazníků stále větší uplatnění v oblasti státní správy a místní samosprávy a s úspěchem je nabízíme i segmentu středních a menších firem," uzavřel Milan Rusnák.

Finanční výsledky skupiny GTS CE za rok 2007

Díky akvizicím a restrukturalizaci se tržby skupiny GTS CE mezi lety 2003 a 2007 ztrojnásobily. Za rok 2007 vykázala skupina GTS CE konsolidované tržby ve výši 396 milionů EUR, o 3,6 % vyšší než v předchozím roce. Provozní zisk před zdaněním, splátkou úroků, odpisy a amortizací (EBITDA) vzrostl meziročně o 21 % na 71 milionů EUR.

Významný růst nejvíce podpořila GTS Novera – její tržby tvořily 51 % tržeb celé skupiny GTS CE v roce 2007. Tržby polského operátora GTS Energis činily přibližně 26 % tržeb skupiny, maďarská pobočka GTS Datanet přispěla čtrnácti, slovenská GTS Nextra šesti a rumunský GTS Telecom čtyřmi procenty.

GTS CE: služby nejen ve středoevropském regionu

Skupina GTS CE je se sítí o délce téměř 60 tisíc kilometrů předním poskytovatelem telekomunikačních služeb ve středoevropském regionu. Součástí skupiny jsou telekomunikační operátoři v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku. GTS CE se zaměřuje zejména na firemní segment a své služby nabízí i v dalších státech – v Pobaltí, na Ukrajině, v Rusku, Slovinsku, Chorvatsku, balkánských státech, Turecku a střední Asii.

Skupina GTS CE hrála v uplynulých několika letech důležitou roli v postupné konsolidaci telekomunikačního sektoru v regionu střední a východní Evropy. Její součástí se staly v roce 2004 český operátor Aliatel a o rok později pak polský Energis, slovenští operátoři Telenor a Nextra a čeští Contactel, Telenor a Nextra. Kromě akvizic provedla skupina GTS CE během posledních několika let významné organizační změny. Z původně naprosto oddělených dceřiných firem vznikla středoevropská skupina s jednotnou sítí a společným regionálním obchodním a technickým týmem.

O skupině GTS Central European Holding

Nadnárodní skupina GTS Central European Holding je předním poskytovatelem telekomunikačních služeb ve středoevropském regionu (v České republice, Maďarsku, Polsku, Rumunsku a na Slovensku). Společnost poskytuje služby hlasové, datové a IP komunikace, VPN, MPLS a managed bandwidth prostřednictvím vlastních sítí v jednotlivých zemích, propojených vysokokapacitní mezinárodní přenosovou sítí. Za svou aktivní rozvojovou politiku ve středoevropském regionu získala telekomunikační skupina GTS Central European Holding v roce 2005 a 2007 ocenění Best CEE Wholesale Provider. Ceny pravidelně uděluje významný celosvětový telekomunikační časopis Capacity.

Článek GTS Czech s.r.o. ze dne pátek 30. května 2008

Další články od GTS Czech s.r.o.

Virtuální mobilní služby sítě GTS Czech využívá již 50000 zákazníků

GTS mobilní služby

GTS poskytne další datové centrum pro UniCredit Bank

Operátor GTS Czech i letos pomáhal potřebným

GTS se připojuje k virtuální ethernetové platformě ancotel

GTS Czech partnerem VMware pro cloud

GTS Czech je certifikovaným partnerem Microsoftu

Služba GTS Media Line zajistila TV přenos soutěže Česko Slovensko má talent

Nové datové centrum GTS v Bratislavě

Nová funkce GTS Ethernet VPN

GTS Virtual Hosting s oceněním IT Produkt 2011

IP VPN služby pro Tesco Stores zajistí GTS

GTS Virtual Hosting: nové řešení pro virtuální servery

MS 2011 v hokeji: GTS Central Europe zajišťovala přenosy HD vysílání

GTS Media Line: nové řešení distribuce médií

Pavel Brabenec: nový ředitel divize marketingu GTS Czech

Danny Bottoms: nový generální ředitel skupiny GTS CE

CE Colo: největší hráč na trhu datových center v regionu CEE

Nové služby GTS Premium SMS a SMS Gate: SMS centrum a hromadné rozesílání SMS

Webový monitoring výkonu ethernetových služeb GTS Ethernet Line

GTS rozšiřuje regionální optickou síť do oblasti Balkánu

GTS Ethernet VPN: první nativní Layer 2 VPN síť ve střední a východní Evropě

David Šita: nový generální ředitel GTS Czech

Capacity Awards: ocenění za nejlepší velkoobchodní nabídku pro GTS CE

Petr Draxler: nový ředitel lidských zdrojů skupiny GTS Central Europe

Cloud Computing Conference 2010: GTS Czech partnerem konference

Skupina GTS dokončila akvizici Interware

GTS Novera se změní na GTS Czech

GTS Central Europe posiluje akvizicí Dial Telecom své aktivity na Slovensku

Miloš Mastník, nový ředitel marketingu GTS Central Europe

Status HP Preferred Partner pro GTS Novera

Michael Rees, nový ředitel strategie a rozvoje GTS Central Europe

GTS Novera otevřela v Praze další housingové centrum

GTS Novera investuje do L2 a WDM sítí

Tři nové unikátní ethernet služby GTS Central Europe

GTS Central Europe kupuje Interware, maďarského provozovatele datových center

Skupina GTS Central Europe koupila rumunského operátora Datek

Alcatel-Lucent technologie pro ethernetové služby GTS

Lucie Řeřichová, nová PR manažerka GTS Novera

Tiskové centrum podpisu odzbrojovací smlouvy připojuje GTS Novera

GTS Nonera se zapojila do dárcovství krve

GTS Central Europe pokračuje v rozšiřování svých datových center

Novera modré číslo ze zahraničí

Hospodářské výsledky GTS CE za rok 2009

GTS CE sjednocuje v rámci pěti zemí střední Evropy svou ethernetovou síť

Nejlepší velkoobchodní nabídka ve střední a východní Evropě, ocenění pro GTS Central Europe

GTS Central Europe má nové internetové stránky

Virtuální asistentka a outsourcing call centra od GTS Novera

GTS Novera dále míří na firmy a přenechává free-mailové účty Centrum Holdings

Vytáčení národních telefonních čísel v mezinárodním formátu v síti GTS Novera