logo Hewlett Packard Enterprise

Hybridní pracovní prostředí s podporou programu Edge to Office od HPE

Program Edge to Office byl připraven na základě odborných znalostí nezávisle na tom, z jakého oboru pracovní týmy jsou. Slučuje původní pracovní návyky s novými a poskytuje tak zaměstnancům efektivně pokračovat ve spojení se zákazníky a partnery, ať se nacházejí kdekoliv.

Ještě před vypuknutí koronakrize si společnost HPE uvědomila, že místo toho, aby hromadila své zaměstnance v budovách, jim raději umožní větší svobodu. I proto namísto fyzických kanceláří zavedla možnost pracovat odkudkoliv.

Šlo o zcela jiný přístup výkonu práce prostřednictvím vzdáleného připojení, který byl navržen tak, aby umožnil zapojení zaměstnanců do pracovních procesů, bez ohledu na to, kde se nacházejí.

Až 50% zaměstnanců společnosti HPE se již nikdy nevrátí k před pandemickému kancelářskému životu. Proto, aby jakýkoliv člen pracovního týmu byl i nadále zapojen a připraven vykonávat práci, společnost HPE představila a začala využívat program Edge to Office.

Z hlediska atraktivnosti a udržení talentů jsou společnosti, které nabízejí vzdálené či flexibilní možnosti spolupráce lidmi vysoce ceněny a v dnešní době je mylné se domnívat, že zaměstnanci pracující z domova nebo odkudkoliv nejsou tak produktivní jako pracovníci v kancelářích.

Proto společnost HPE zkoumala znalosti z personálního oboru s cílem zlepšit způsob práce členů týmu, přetvářet a nově definovat fyzické prostory, vytvářet virtuální komunity a upřednostňovat zaměstnanecké požadavky.

Změny se přitom zaměřují na tyto oblasti:

Hybridní přístup je cesta vpřed

Pandemie urychlila masivnější přechod na práci z domova a rozhodně bude mít vliv na trvalé změny v rámci pracovního prostředí. Společnost HPE netestuje pouze cvičný přechod, ale nastavila celkový přístup - zavedla Edge to Office do praxe - který připravovala již před vypuknutím pandemie.

A že jde správnou cestou, dokazují čísla - až 70% HPE zaměstnanců v interním průzkumu sdělilo, že by raději trávili jen 20% svého času ve fyzických kancelářích.

"Nová situace nás přiměla hledat nové a efektivnější cesty, jak pracovat s pomocí vzdáleného přístupu do kanceláře. Na druhou stranu jsem přesvědčen, že efektivní práce na složitých projektech vyžaduje, aby tým pracoval pohromadě a na jednom místě. Proto se stále učíme, jaký poměr práce z domova a z kanceláře nastavit, abychom mohli docílit maximální efektivity," říká Jan Kameníček, generální ředitel HPE pro ČR.

Už nyní přitom zaměstnanci oceňují flexibilní práci podle potřeby z domova nebo z kanceláře. Společnost HPE proto zkoumá další způsoby, jak usnadnit propojení a spolupráci v hybridním pracovním prostředí.

Článek Hewlett Packard Enterprise ze dne pondělí 16. listopadu 2020

Další články od Hewlett Packard Enterprise