logo Hewlett Packard Enterprise

Výkonné servery HPE ProLiant v IT infrastruktuře Alza.cz

Po dobrých zkušenostech s hyperkonvergovanou infrastrukturou padlo v Alze rozhodnutí na plné implementaci serverů HPE ProLiant ještě před zátěží letošní hlavní nákupní sezóny. Dva clustery, nasazené pomocí služby HPE Pointnext Technology Services vylepší efektivitu IT oddělení a usnadní správu a využívání zdrojů.

"Jsme rádi, že naše infrastrukturní řešení doplněné službami divize HPE Pointnext Technology Services pomohlo zvýšit efektivitu společnosti a tím současně také posílit i expanzi Alza.cz do zahraničí. Tento projekt nám pomohl více porozumět potřebám společnosti Alza.cz, a to nám otevírá cestu k ještě užší spolupráci do budoucna," říká Jan Kameníček, Managing Director společnosti HPE Czech Republic.

Na podzim roku 2019 začala Alza.cz hledat dodavatele, který by byl schopný dodat spolehlivé, dostupné a nákladově efektivní servery pro flexibilní prostředí, které se neustále vyvíjí spolu se společností, a to ve velmi napjatém dodacím termínu, protože potřebovala být připravena na vrchol sezóny.

Alza.cz tedy požádala Hewlett Packard Enterprise o vytvoření nabídky s kompletním řešením s důrazem na vysokou efektivitu nákladů a zároveň o nabídku poradenství k výhledové expanzi.

Finálním řešením jsou dva clustery v hyperkonvergované infrastruktuře s celkem 20 servery HPE ProLiant DL380 10. generace, které budou mít na starosti klíčové firemní procesy a s jejich využitím dojde rovněž ke sjednocení infrastruktury zákazníka.

Další články k tématům - cluster - infrastruktura - ProLiant - server - Jan Kameníček

Článek Hewlett Packard Enterprise ze dne pátek 4. prosince 2020

Další články od Hewlett Packard Enterprise