logo HUAWEI Technologies (Czech) s.r.o.

Huawei odmítá tvrzení NÚKIB o hrozbě pro národní bezpečnost

Huawei žádá Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), aby svá tvrzení o rizikovém používání HW a SW společnosti doložil, namísto pošpiňování reputace bez jakýchkoliv důkazů.

Kybernetická bezpečnost je, a vždy byla, naší hlavní prioritou a máme dostatek prokazatelných zkušeností v České republice a po celém světě, které potvrzují, že naše výrobky a řešení jsou bezpečné.

V třicetileté historii naší společnosti nikdy nebylo prokázáno, že by společnost Huawei provedla jakýkoliv prohřešek v oblasti kybernetické bezpečnosti. A díky této příkladné skutečnosti jsme se stali důvěryhodným partnerem pro všechny hlavní telekomunikační společnosti v České republice.

Spolupracujeme také se všemi našimi oborovými partnery na dodávkách bezpečných a spolehlivých síťových řešení v České republice.

V Číně neexistují žádné zákony nebo nařízení, které by nutily společnost Huawei nebo jakoukoliv jinou společnost, aby do svých výrobků povinně instalovaly tzv. "back doors".

Huawei nikdy od žádné vlády nebo vládní instituce takový požadavek nedostal a naše společnost by s tím nikdy nesouhlasila.

Další články k tématům - back doors - bezpečnost - důkazy - NÚKIB - reputace - riziko - zákon

Článek HUAWEI Technologies (Czech) s.r.o. ze dne středa 19. prosince 2018

Další články od HUAWEI Technologies (Czech) s.r.o.