logo HUAWEI Technologies (Czech) s.r.o.

Laboratoře síťových technologií ČVUT FEL s vybavením Huawei

Společnost Huawei již čtvrtým rokem vybavuje síťovými technologiemi laboratoř pokročilých síťových technologií ČVUT FEL a podporuje tak vzdělávání studentů v oblasti ICT.

Společnost Huawei ve spolupráci s Agenturou pro podporu podnikání a investic CzechInvest a Fakultou elektrotechnickou ČVUT v Praze, uspořádaly ve 27.5. 2015 představení a prohlídku laboratoře pokročilých síťových technologií ČVUT FEL.

Prohlídka se konala v rámci druhého ročníku série akcí na podporu podnikatelského prostředí s názvem "Týden investic", který v Praze i v mnoha dalších místech po celé České republice pořádá agentura CzechInvest. Součástí akce byla také ukázka přenosu videa přes simulované prostředí Internetu z kamery do PC.

Slavnostního představení a prohlídky laboratoře se společně s novináři zúčastnili generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera, Vice President Public Relations Huawei Technologies (Czech) Zbyněk Pardubský, vedoucí katedry Telekomunikační techniky ČVUT FEL Boris Šimák a proděkan pro doktorské studium a výzkum ČVUT FEL Zbyněk Škvor a další zástupci ČVUT FEL.

Laboratoř pokročilých síťových technologií ČVUT FEL funguje na ČVUT od roku 2012 a studentům slouží primárně pro výuku ICT předmětů na co nejširším portfoliu ICT zařízení od předních výrobců (Cisco, HP, Huawei, Juniper, MikroTik). V laboratoři probíhají průběžná školení, výuka, testování a laboratorní úlohy a simulace např. interoperability mezi různými systémy.

Společnost Huawei Technologies vybavila laboratoř např. síťovými směrovači AR1220, přepínači 3700, 5700, nebo firewally Eudemon. V plánu je další rozšíření technologických platforem i rozsahu spolupráce.

Další články k tématům - ČVUT - laboratoř - vzdělávání

Článek HUAWEI Technologies (Czech) s.r.o. ze dne středa 3. června 2015

Další články od HUAWEI Technologies (Czech) s.r.o.