logo IBA CZ, s.r.o.

Jaká je situaci na trhu IT profesionálů

Rozhovor Lucie Hájkové - personální ředitelky IBA CZ s časopisem Comupter World o tom, co může technologická společnost specializující se na poskytování služeb v oblasti software jako zaměstnavatel nabídnout oproti konkurenci.

Lucie Hájková v rozhovoru pro Comupter World uvádí zajímavé výhody, proč se rozhodnout pro IBA CZ jako nového zaměstnavatele. Rozhovor byl současně použit i do tzv. Kulatého stolu, kde se schází odborníci a diskutují na dané téma.

"Nepociťujeme, že by nám tolik chyběli zaměstnanci, samozřejmě hledáme, ale cítíme velký nedostatek vhodných kandidátů na trhu práce. Volní kandidáti na českém trhu nejsou, což do určité míry může být zapříčiněno i nějakou chybnou hospodářskou politikou státu. I my pociťujeme jakýsi nedostatek, což je možná spojeno i s tím, že nám přibývají projekty, které chceme realizovat. S tím je spojena i lidská síla - tedy ten, kdo to bude vykonávat. Osvědčuje se nám spolupráce s univerzitami, kdy si již během studií vytipováváme šikovné studenty, které pak bereme na placené stáže. Ti pak často u nás po ukončení studia přecházejí do hlavního pracovního poměru," říká Lucie Hájková, personální ředitelka společnosti IBA CZ.

Další články k tématům - konkurence - práce - rozhovor - stáž - zaměstnanci - Lucie Hájková

Článek IBA CZ, s.r.o. ze dne úterý 9. května 2017

Další články od IBA CZ, s.r.o.